Vujošević ponovo o Čoviću: Dodvorava se moćnicima!

Nekadašnji trener Partizana Duško Vujošević odgovorio na nove prozivke Nebojše Čovića.

Košarka 24.09.2016 | 22:45
Vujošević ponovo o Čoviću: Dodvorava se moćnicima!
Prvi čovek KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović je pre nekoliko dana iskoristio konferenciju za novinare da ponovo "kaže koju" o Partizanu i njegovom finansiranju, a i izneo je trdnju da su "pare sa Kosova išle u budžet Partizana (ne samo KK, već i druge)".

Oglasio se potom Vujošević koji je demantovao Čovića, da bi mu potom Čović odgovorio, nazivajući ga "trenerom sa prebivalištem u Limožu".

"Kurir" je danas pozvao Vujoševića za komentar te nove Čovićeve izjave.

"Ja i nemam nameru da komentarišem te navode, ali novinari me zovu. S druge strane, osećam i potrebu da iznesem svoj stav koji je nepromenjen. Odnosno, promenjen je samo u tome što ne želim da udovoljavam potrebi tog čoveka da je stalno sa nekim u konfliktu. Da li zbog nekog psihološkog razloga, kompenzacije, iz razloga da se svidi navijačima Zvezde ili da se svidi nekom visokom i moćnom. Nemam vremena da se bavim s tim. A mislim da i on ima mnogo prečih obaveza, neka proizvodi mlade talentovane igrače u vrhunske asove poput Dangubića i Gudurića i Simanića, a ne samo da očekuju od države sredstva i dovode strance, te da potroše godišnji budžet unapred", kaže Vujošević.

Na deo u kojem Čović kaže kako Vujošević i ne treba da zna da je novac s Kosova stizao u Partizan, jer je te 2003. bio neuspešni selektor Jugoslavije, bivši trener crno-belih je dodao: 

"Sezona jeste bila neuspešna, Partizan je te godine po ko zna koji put postao šampion države i regionalne lige. Reprezentacija je, uz sve opstrukcije mojih kolega, zauzela šesto mesto, a ne zaboravimo da se peto mesto nakon toga slavilo kao uspeh. Ne govorim o Kosovu, već o vremenu kada sam bio predsednik JSD Partizan, a to je period od 2011. do 2015. i kada sam bio trener KK Partizan. Tada sigurno nikakve pare nisu stizale u klubove, ni sa Kosova, ni sa bilo koje druge strane. Šta je bilo pre toga, ne znam. Kada je u pitanju svedočenje Bojana Radovanovića, on je nekoliko puta menjao iskaz. Znamo mi i njegov prvi iskaz", izjavio je Vujošević za "Kurir".

Rekao je i da nije tačna izjava Čovića da je Partizan dobijao više novca od Zvezde.

"Čovićeva izjava nije tačna, jer u delu gde pominje svog saradnika Bojana Radovanovića, čije poslove ne znam do detalja, on navodi kako je KK Partizan primio duplo više novca od Zvezde.  Pravi konstrukciju gde možda ima zrno papirološke istine vezano za naknadni iskaz Radovanovića. Ali želi da zbog dela sumnjive istine, celu tezu proglasi istinitom. Potpuno je netačno da smo primili duplo više novca, bilo je više nego obrnuto".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar