Стиже правда за уништавање Парме!

За пропаст клуба пет година ван фудбала! Томазо Гирарди кажњен јер је директно утицао на економску и финансијску пропаст клуба.

Фудбал 25.09.2016 | 18:30
Стиже правда за уништавање Парме!
Правда полако сустиже оне који су учествовали у гашењу Парме. Некадашњи власник клуба са Енио Тардинија Томазо Гирарди суспендован је на пет година из фудбала и кажњен са 150.000 евра, јер је доносио одлуке које су директно утицале на економску и финансијску пропаст клуба.

Гирарди је био власник Парме од јануара 2007. године до децембра 2014, а након тога је клуб продао козорцијуму на челу са албанским нафтним тајкуном Резартом Тачијем. Под Гирардовим председавањем дугови су премашили цифру од 200.000.000 европских новчаница, па је Парма тада продата за само један евро.

Прошле године, истоветну казну због лошег вођења клубом добио је Ђампјетро Маненти. Он се на челу клуба нашао 2014. године и био је у обавези да исплати све дугове, али то није учинио. У марту прошле године ухапшен је због оптужби за проневеру и прање новца, па је, док чека суђење, избачен из фудбала.

Парма је због свих тих незаконитих радњи бакротирала и завршила у Серији Д, али се експресно попела ранг више, уз огромну подршку својих навијача.

Присталице Парме су у марту 2015. године на капије Енио Тардинија окачиле транспаренте са Гирардијевим ликом уз поруке "За мене је забрањен улазак" и "Затворено због крађе". Остаје да се види да ли ће Пармини тифози бити задовољни мерама које је данас донео председник Федеративног суда Фудбаског савеза Италије Чезаре Мастроцола.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар