Stiže pravda za uništavanje Parme!

Za propast kluba pet godina van fudbala! Tomazo Girardi kažnjen jer je direktno uticao na ekonomsku i finansijsku propast kluba.

Fudbal 25.09.2016 | 18:30
Stiže pravda za uništavanje Parme!
Pravda polako sustiže one koji su učestvovali u gašenju Parme. Nekadašnji vlasnik kluba sa Enio Tardinija Tomazo Girardi suspendovan je na pet godina iz fudbala i kažnjen sa 150.000 evra, jer je donosio odluke koje su direktno uticale na ekonomsku i finansijsku propast kluba.

Girardi je bio vlasnik Parme od januara 2007. godine do decembra 2014, a nakon toga je klub prodao kozorcijumu na čelu sa albanskim naftnim tajkunom Rezartom Tačijem. Pod Girardovim predsedavanjem dugovi su premašili cifru od 200.000.000 evropskih novčanica, pa je Parma tada prodata za samo jedan evro.

Prošle godine, istovetnu kaznu zbog lošeg vođenja klubom dobio je Đampjetro Manenti. On se na čelu kluba našao 2014. godine i bio je u obavezi da isplati sve dugove, ali to nije učinio. U martu prošle godine uhapšen je zbog optužbi za proneveru i pranje novca, pa je, dok čeka suđenje, izbačen iz fudbala.

Parma je zbog svih tih nezakonitih radnji bakrotirala i završila u Seriji D, ali se ekspresno popela rang više, uz ogromnu podršku svojih navijača.

Pristalice Parme su u martu 2015. godine na kapije Enio Tardinija okačile transparente sa Girardijevim likom uz poruke "Za mene je zabranjen ulazak" i "Zatvoreno zbog krađe". Ostaje da se vidi da li će Parmini tifozi biti zadovoljni merama koje je danas doneo predsednik Federativnog suda Fudbaskog saveza Italije Čezare Mastrocola.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar