Изградња куће за породицу Лазић

У оквиру хуманитарне акције "Километар за боље сутра" у коју се укључила и општина Угљевик, прикупљена су средства за изградњу темеља за нову кућу породице Лазић из Горње Крћине.

Република Српска 23.09.2016 | 17:45
Изградња куће за породицу Лазић
Милан Лазић, самохрани отац и његова три сина, узраста 11, 8 и пет година, живе у старој, трошној кућици која је удаљена више километара од школе, окружена шумом и у скоро пустом селу.



Тежак је то живот, тешко дјетињство малишана чија је једина радост заједничко дружење. Сада су имали оспице, па кажу нису за неку причу, али њихов отац захвалан је свима који су помогли да се почне изградња нове куће.



"Донесе народ, свима хвала, гдје могу да зарадим дневницу, зарадим нешто, а добијем и дјечији додатак. Сналазим се некако. Битно ми је да их отхраним и изведем на прави пут", каже отац дјечака.



Изливен је темељ за кућу од 50 метара квадратних, тако да ће дјечаци сада имати пристојан дом.

Хуманитарну акцију покренуо је спортиста Младен Стевановић у сарадњи са начелником општине Угљевик, архимандритом Лазаром из Манастира Тавна и многим добрим људима. За почетак прикупљено је 4.300 марака.



Начелник Василије Перић очекује да ће, ако временски услови дозволе, кућа бити покривена до краја децембра, а наредне године да буде у потпуности и завршена.

Општина Угљевик је до сада успјела да ријеши стамбени смјештај породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида до пете категорије. У току је акција пружања помоћи вишечланим породицама.

БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Радан

23.09.2016 17:47

Свака цаст василију перицу

ОДГОВОРИТЕ