Izgradnja kuće za porodicu Lazić

U okviru humanitarne akcije "Kilometar za bolje sutra" u koju se uključila i opština Ugljevik, prikupljena su sredstva za izgradnju temelja za novu kuću porodice Lazić iz Gornje Krćine.

Republika Srpska 23.09.2016 | 17:45
Izgradnja kuće za porodicu Lazić
Milan Lazić, samohrani otac i njegova tri sina, uzrasta 11, 8 i pet godina, žive u staroj, trošnoj kućici koja je udaljena više kilometara od škole, okružena šumom i u skoro pustom selu.



Težak je to život, teško djetinjstvo mališana čija je jedina radost zajedničko druženje. Sada su imali ospice, pa kažu nisu za neku priču, ali njihov otac zahvalan je svima koji su pomogli da se počne izgradnja nove kuće.



"Donese narod, svima hvala, gdje mogu da zaradim dnevnicu, zaradim nešto, a dobijem i dječiji dodatak. Snalazim se nekako. Bitno mi je da ih othranim i izvedem na pravi put", kaže otac dječaka.



Izliven je temelj za kuću od 50 metara kvadratnih, tako da će dječaci sada imati pristojan dom.

Humanitarnu akciju pokrenuo je sportista Mladen Stevanović u saradnji sa načelnikom opštine Ugljevik, arhimandritom Lazarom iz Manastira Tavna i mnogim dobrim ljudima. Za početak prikupljeno je 4.300 maraka.



Načelnik Vasilije Perić očekuje da će, ako vremenski uslovi dozvole, kuća biti pokrivena do kraja decembra, a naredne godine da bude u potpunosti i završena.

Opština Ugljevik je do sada uspjela da riješi stambeni smještaj porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do pete kategorije. U toku je akcija pružanja pomoći višečlanim porodicama.

BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Radan

23.09.2016 17:47

Svaka cast vasiliju pericu

ODGOVORITE