Виши суд у Београду обуставио поступак

Виши суд у Београду обуставио је кривични поступак против Богољуба Карића због наступања апсолутне застарелости кривичног гоњења, односно због протека 10 година, у поступку у којем је био оптужен за злоупотребу положаја одговорног лица, сазнаје Тањуг.

Србија 23.09.2016 | 22:53
Виши суд у Београду обуставио поступак
Против осталих оптужених у том случају поступак се наставља, док се против Карића и даље води поступак пред Специјалним судом због којег је 2006. расписана потрерница за њим.

У обустављеном поступку против њега није била расписана потерница.

Застарелост кривичног гоњења против Карића у поступку пред Вишим судом наступила је због протека 10 година од покретања кривичног гоњења у том случају којем је запрећана казна од пет година затвора.

Више тужилаштво у Београду подигло је 17. септембра 2010. оптужницу против Богољуба Карића, која још није ступила на снагу.

Он је нестао из Србије 2006. године.

Богољуб Карић је пре покретања кривичног поступка био власник БК Телевизије, као и банке "Браћа Карић", "Астра Симит" и других компанија.

Теретио се да је са сарадницима са рачуна "Мобтела" пребацио више од 60 милиона евра на предузећа "БК група" и приватне рачуне тако што су контролисали Управни одбор "Мобтела".

Осим Карића, оптужницом из 2010. обухваћен је и Сретен Карић као и још 13 окривјених.

Богољуб Карић се огласио након вести о застаревању поступка против њега у случају "Мобтел". Он је за "Блиц" рекао да ће се вратити у Србију, али није прецизирао када.

Додао је, међутим, да се нада да се Тужилаштво за организовани криминал одустати од поступка који против њега води, а који застарева 2017. године.

"Ја ћу да се вратим у Србију, али мој посао је у Москви. Ја овде живим 12 година, овде су сви моји послови - изградили смо стотине милиона квадрата. У Србију би могао да дођем да обиђем мајку, мада је она скоро била овде у Русији код мене - рекао је Карић за `Блиц`."

Извор: Агенције/Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РадикалНО

23.09.2016 21:28

Умхесто Карића, требали су Динкића да ухапсе.

ОДГОВОРИТЕ