Viši sud u Beogradu obustavio postupak

Viši sud u Beogradu obustavio je krivični postupak protiv Bogoljuba Karića zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja, odnosno zbog proteka 10 godina, u postupku u kojem je bio optužen za zloupotrebu položaja odgovornog lica, saznaje Tanjug.

Srbija 23.09.2016 | 22:53
Viši sud u Beogradu obustavio postupak
Protiv ostalih optuženih u tom slučaju postupak se nastavlja, dok se protiv Karića i dalje vodi postupak pred Specijalnim sudom zbog kojeg je 2006. raspisana potrernica za njim.

U obustavljenom postupku protiv njega nije bila raspisana poternica.

Zastarelost krivičnog gonjenja protiv Karića u postupku pred Višim sudom nastupila je zbog proteka 10 godina od pokretanja krivičnog gonjenja u tom slučaju kojem je zaprećana kazna od pet godina zatvora.

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je 17. septembra 2010. optužnicu protiv Bogoljuba Karića, koja još nije stupila na snagu.

On je nestao iz Srbije 2006. godine.

Bogoljub Karić je pre pokretanja krivičnog postupka bio vlasnik BK Televizije, kao i banke "Braća Karić", "Astra Simit" i drugih kompanija.

Teretio se da je sa saradnicima sa računa "Mobtela" prebacio više od 60 miliona evra na preduzeća "BK grupa" i privatne račune tako što su kontrolisali Upravni odbor "Mobtela".

Osim Karića, optužnicom iz 2010. obuhvaćen je i Sreten Karić kao i još 13 okrivjenih.

Bogoljub Karić se oglasio nakon vesti o zastarevanju postupka protiv njega u slučaju "Mobtel". On je za "Blic" rekao da će se vratiti u Srbiju, ali nije precizirao kada.

Dodao je, međutim, da se nada da se Tužilaštvo za organizovani kriminal odustati od postupka koji protiv njega vodi, a koji zastareva 2017. godine.

"Ja ću da se vratim u Srbiju, ali moj posao je u Moskvi. Ja ovde živim 12 godina, ovde su svi moji poslovi - izgradili smo stotine miliona kvadrata. U Srbiju bi mogao da dođem da obiđem majku, mada je ona skoro bila ovde u Rusiji kod mene - rekao je Karić za `Blic`."

Izvor: Agencije/Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

RadikalNO

23.09.2016 21:28

Umhesto Karića, trebali su Dinkića da uhapse.

ODGOVORITE