Мићић: Изградња спортске хале у Бијељини

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је данас пријем за спортисте и руководство спортских клубова са подручја Града. На овај начин сумирани су спортски резултати из претходне сезоне и најављена је такмичарска сезона 2016/2017. године.

Република Српска 23.09.2016 | 14:38
Мићић: Изградња спортске хале у Бијељини
Обраћајући се спортистима и спортским радницима, градоначелник Бијељине Мићо Мићић је подсјетио да је улагање у спорт један од главних циљева у стратегији развоја Града и оцијенио да је на основу тога Бијељина постала препознатљива као Град спорта, а бијељински спортисти су у овој години постигли изванредне резултате.

- Организовали смо пријем за наше спортисте да бисмо сумирали спортске резултате, а у протеклом периоду било их је много и били су изванредни. Често нас критикују да из градског буџета издвајамо много средстава за спорт, али ми сматрамо да су спортисти најздравији дио друштва, а да спорт помаже младима да се одбране од порока - истакао је градоначелник Мићић.



Он је истакао да му је циљ да се до краја његовог следећег градоначелничког мандата у Бијељини изгради спортска хала на мјесту данашње касарне, а обећао је и да ће стадион ФК „Радник" бити проширен са два нова спортска терена, од којих ће један бити са вјештачком травом.

- Прошле седмице отворили смо реновиране свлачионице омладинског погона ФК „Радник", а ускоро ћемо реновирати и трибине. Такође, настављамо улагања и у спортске клубове у свим мјесним заједницама, јер смо свјесни колико мјештанима значе спортска дешавања, која подстичу и друштвени развој села - навео је Мићић.


Протеклих година из градског буџета издвајало се од 3,5 до 5 одсто за спорт, што је око два милиона конвертибилних марака.

- Градска управа на овај начин жели да да подстрек људима који се баве спортом и онима који воде спортске клубове да у наредном периоду буду још бољи и да рачунају на подршку Града и градоначелника Мићића - навео је начелник Одјељења за финансије Милорад Софренић, истичући да бијељинска Градска управа подржава око 130 спортских клубова. Он је додао да је број спортских клубова у протеклом периоду дупло повећан, као и број спортиста, те да су резултати бијељинских спортиста све бољи.

Предсједник Фудбалског клуба „Радник" Младен Крстајић захвалио се градоначелнику Мићићу и Градској управи на подршци, истичући да су улагања у спорт доказ колико Бијељина води бригу о будућности младих генерација.