Mićić: Izgradnja sportske hale u Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za sportiste i rukovodstvo sportskih klubova sa područja Grada. Na ovaj način sumirani su sportski rezultati iz prethodne sezone i najavljena je takmičarska sezona 2016/2017. godine.

Republika Srpska 23.09.2016 | 14:38
Mićić: Izgradnja sportske hale u Bijeljini
Obraćajući se sportistima i sportskim radnicima, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je podsjetio da je ulaganje u sport jedan od glavnih ciljeva u strategiji razvoja Grada i ocijenio da je na osnovu toga Bijeljina postala prepoznatljiva kao Grad sporta, a bijeljinski sportisti su u ovoj godini postigli izvanredne rezultate.

- Organizovali smo prijem za naše sportiste da bismo sumirali sportske rezultate, a u proteklom periodu bilo ih je mnogo i bili su izvanredni. Često nas kritikuju da iz gradskog budžeta izdvajamo mnogo sredstava za sport, ali mi smatramo da su sportisti najzdraviji dio društva, a da sport pomaže mladima da se odbrane od poroka - istakao je gradonačelnik Mićić.



On je istakao da mu je cilj da se do kraja njegovog sledećeg gradonačelničkog mandata u Bijeljini izgradi sportska hala na mjestu današnje kasarne, a obećao je i da će stadion FK „Radnik" biti proširen sa dva nova sportska terena, od kojih će jedan biti sa vještačkom travom.

- Prošle sedmice otvorili smo renovirane svlačionice omladinskog pogona FK „Radnik", a uskoro ćemo renovirati i tribine. Takođe, nastavljamo ulaganja i u sportske klubove u svim mjesnim zajednicama, jer smo svjesni koliko mještanima znače sportska dešavanja, koja podstiču i društveni razvoj sela - naveo je Mićić.


Proteklih godina iz gradskog budžeta izdvajalo se od 3,5 do 5 odsto za sport, što je oko dva miliona konvertibilnih maraka.

- Gradska uprava na ovaj način želi da da podstrek ljudima koji se bave sportom i onima koji vode sportske klubove da u narednom periodu budu još bolji i da računaju na podršku Grada i gradonačelnika Mićića - naveo je načelnik Odjeljenja za finansije Milorad Sofrenić, ističući da bijeljinska Gradska uprava podržava oko 130 sportskih klubova. On je dodao da je broj sportskih klubova u proteklom periodu duplo povećan, kao i broj sportista, te da su rezultati bijeljinskih sportista sve bolji.

Predsjednik Fudbalskog kluba „Radnik" Mladen Krstajić zahvalio se gradonačelniku Mićiću i Gradskoj upravi na podršci, ističući da su ulaganja u sport dokaz koliko Bijeljina vodi brigu o budućnosti mladih generacija.