Враћа се кошаркаш - дилер дроге са маском на глави, пиштољем и бацачем граната у рукама!

Био је дилер дроге и наркоман! Сада тражи искупљење! Упознајте Роберта Свифта...

Кошарка 24.09.2016 | 19:45
Враћа се кошаркаш - дилер дроге са маском на глави, пиштољем и бацачем граната у рукама!
За многе љубитеље кошарке име Роберт Свифт не значи много. Они који пасионирано прате овај спорт сећају се момка од 216 центиметра на позицији крилног центра/центра који је 2004. године изабран за 12. пика на драфту од стране Сијетл Соникса, а играо је и за Оклахома Тандере. Укупно 97 утакмица у НБА.

Ипак, није то оно по чему је ова прича занимљива. Нажалост, Свифт има и ону, мрачну страну.

Његово име је постало далеко познатије у мрачним дубинама подземља него на паркету. Имао је занимљиве моменте попут оног када га је Тим Данкан у току утакмице подучавао како да га чува. У каријери је зарадио 20.000.000 долара, просечно је бележио 4,3 поена и 3,9 скокова по мечу, али је потом ушао у свет криминала и дроге.

Седам и по година није играо НБА. А, током каријере имао је и повреде предњих укрштених лигамената и менискуса. 

Није знао да контролише новац и све оно што је стекао, па је почео да се самоуништава. У новембру 2014. године вратио се на насловне стране, само овога пута зато што је био ухапшен јер је поседовао оружје. Између осталог и бацач граната!

Даље истраживање полиције је довело до сазнања да је навучен на хероин, метамфетамин и марихуану и да је био дилер дроге. Ухапшен је док је са маском и пиштољем у рукама покушавао да опљачка кућу усред бела дана?! То је била последња вест о Свифту. После тога могао је да се посвети сопственом паклу.

Банка је продала његову кућу за 750.000 долара, а када су нови власници ушли у њу имали су шта и да виде. Рупе у зидовима, црви у судопери, огроман псећи измет, више од 100 празних кутија пице, више од 1.000 празних флаша алкохола,укључујући најскупље шампањце који коштају око 1.500 долара по флаши!

На вратима је стајало упозорење - "ПАЖЊА, ОВАЈ ЧОВЕК ПИЈЕ". 

Каже, почео је да користи хероин током година зато што су га болела леђа после играња у НБА. Дошао је до хероина тако што му ни 18 пива за вече није било довољно да "убије" бол.

А, тај пут је водио само дубље и дубље...

Провео је више месеци у затвору а да није ни дотакао лопту. Сада, када има 31 годину, вежбајући са братом покушава да се врати у професионалну кошарку. Наступио је у нижим лигама где је издоминирао својом висином. У једном мечу је постигао чак 26 поена, 20 скокова, шест асистенција и пет блокада. Тражи искупљење, бежи од црних дана који су иза њега.

Чудесна прича, заиста. Од врха, до дна. Па у нормалу. Тек има 31. Ко зна шта га све чека.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар