Vraća se košarkaš - diler droge sa maskom na glavi, pištoljem i bacačem granata u rukama!

Bio je diler droge i narkoman! Sada traži iskupljenje! Upoznajte Roberta Svifta...

Košarka 24.09.2016 | 19:45
Vraća se košarkaš - diler droge sa maskom na glavi, pištoljem i bacačem granata u rukama!
Za mnoge ljubitelje košarke ime Robert Svift ne znači mnogo. Oni koji pasionirano prate ovaj sport sećaju se momka od 216 centimetra na poziciji krilnog centra/centra koji je 2004. godine izabran za 12. pika na draftu od strane Sijetl Soniksa, a igrao je i za Oklahoma Tandere. Ukupno 97 utakmica u NBA.

Ipak, nije to ono po čemu je ova priča zanimljiva. Nažalost, Svift ima i onu, mračnu stranu.

Njegovo ime je postalo daleko poznatije u mračnim dubinama podzemlja nego na parketu. Imao je zanimljive momente poput onog kada ga je Tim Dankan u toku utakmice podučavao kako da ga čuva. U karijeri je zaradio 20.000.000 dolara, prosečno je beležio 4,3 poena i 3,9 skokova po meču, ali je potom ušao u svet kriminala i droge.

Sedam i po godina nije igrao NBA. A, tokom karijere imao je i povrede prednjih ukrštenih ligamenata i meniskusa. 

Nije znao da kontroliše novac i sve ono što je stekao, pa je počeo da se samouništava. U novembru 2014. godine vratio se na naslovne strane, samo ovoga puta zato što je bio uhapšen jer je posedovao oružje. Između ostalog i bacač granata!

Dalje istraživanje policije je dovelo do saznanja da je navučen na heroin, metamfetamin i marihuanu i da je bio diler droge. Uhapšen je dok je sa maskom i pištoljem u rukama pokušavao da opljačka kuću usred bela dana?! To je bila poslednja vest o Sviftu. Posle toga mogao je da se posveti sopstvenom paklu.

Banka je prodala njegovu kuću za 750.000 dolara, a kada su novi vlasnici ušli u nju imali su šta i da vide. Rupe u zidovima, crvi u sudoperi, ogroman pseći izmet, više od 100 praznih kutija pice, više od 1.000 praznih flaša alkohola,uključujući najskuplje šampanjce koji koštaju oko 1.500 dolara po flaši!

Na vratima je stajalo upozorenje - "PAŽNJA, OVAJ ČOVEK PIJE". 

Kaže, počeo je da koristi heroin tokom godina zato što su ga bolela leđa posle igranja u NBA. Došao je do heroina tako što mu ni 18 piva za veče nije bilo dovoljno da "ubije" bol.

A, taj put je vodio samo dublje i dublje...

Proveo je više meseci u zatvoru a da nije ni dotakao loptu. Sada, kada ima 31 godinu, vežbajući sa bratom pokušava da se vrati u profesionalnu košarku. Nastupio je u nižim ligama gde je izdominirao svojom visinom. U jednom meču je postigao čak 26 poena, 20 skokova, šest asistencija i pet blokada. Traži iskupljenje, beži od crnih dana koji su iza njega.

Čudesna priča, zaista. Od vrha, do dna. Pa u normalu. Tek ima 31. Ko zna šta ga sve čeka.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar