Уђите у ум Жозеа Муриња...!

Има да нађем Венгера ван терена и да му разбијем главу! Британски спортски новинар Роб Бизли написао је књигу о Господину Посебном у којој је открио бројне преписке са чувеним Португалцем...

Фудбал 24.09.2016 | 13:30
Уђите у ум Жозеа Муриња...!
Роб Бизли је спортски новинар који познаје веома добро Жозеа Муриња. Толико је пута имао прилику да разговара са њим, да размењује поруке и мејлове, да је на крају одлучио да напише књигу о Мурињу - "Жозе Мурињо - изблиза и лично".

Веома лично.

Наиме, у књизи овај новинар је истакао многе занимљиве моменте које је делио са Португалцем, а један посебан део је изабрао како би представио књигу јавности -Мурињову мржњу са Арсеном Венгером.

То ривалство траје 12 година. Никада нису крили да се не воле. Једноставно, то је исијавало из њих. Све је ексалирало у јануару 2014. године када је Венгер говорио јавно о плановимаМурињовог Челсија да прода Хуана Мату у Манчестер Јунајтед.

Венгер је истакао да је изненађен што Плавци продају најбољег играча директном конкуренту. Али, после тога је изнео тврдњуда Мурињо жели да прода Мату зато што је Челси пре тога два пута играо против Јунајтеда, а Арсенал само једном, и да Мурињо калкулише са датумима трансфера.

Мурињо је тада прегризао језик. И то је био редак моменат. Касније је то прокључало из њега.

После месец дана се догодила нова ситуација после које није било назад. Венгер је истакао да ће Челси тешко до титуле јер се

"Мурињо плаши неуспеха". Португалац је одмах након тога рекао да је Венгер "Мајстор за неуспехе", а потом после неколико дана поручио новинару Бизлију следеће:

"Када је Венгер критиковао Челси  и Јунајтед због Мате... Ма наћи ћу га једног дана ван фудбалског терена и разбити му главу", рекао је Мурињо, тврди енглески новинар.

Неколико недеља касније Челси је савладао Арсенал са 6:0.

У октобру 2014. године Челси је славио с 2:0 на Стамфорд Бриџу, али је меч остао упамћен по сукобу поред аут-линије.

Открио је Посебни Бизлију шта се тада догодило, и шта су тренери говорили један другоме.

"Венгер је тражио црвени картон и гурао судију у мој ограничени део терена. Реако сам му да се врати у свој део, онда је мене одгурнуо. Рекао сам му - радиш то овде зато што знаш да не могу да одреагујем, али наћи ћу те једног дана на улици", рекао је тада Мурињо Венгеру.

Касније у сезони 2014/2015 Челси је тукао Свонси са 5:0. Бизли се јавио Мурињу да му честита, али је добио занимљив одговор.

"Да, били смо одлични! Сада да видимо сутра ово с***е од Арсенала", рекао је Мурињо пред меч који је Арсенал играо против Ситија (и добио 2:0).

После тог меча, новинар који је написао књигу, послао је мејл Мурињу и истакао да јеВенгер преписао тактику Челсија од пре годину дана како да игра против Грађана.

Мурињо је имао спреман одговор.

"Венгер је сад добио нови уговор на пет година (ха-ха). Један од Арсеналових играча ми је послао СМС који каже да су се играчи само организовали током недеље, сами припремали утакмицу. Венгер ништа није урадио. Сто одсто је било тако".

А била је касније и она ситуација око продаје Петра Чеха у ред Тобџија.

"Венгер жели Чеха и мисли о новцу. Нема појма! Ја желим да га сј...м. Желих Чеха? У реду. Ја желим Волкота или Окслејд Чемберлена. Желим твоје младе играче и да од њих направим топ играче", написао је тада Мурињо.

Од укупно 19 мечева у којима су се сукобили, Мурињо је добио седам, Венгер шест, а шест је завшено нерешеним исходом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар