Uđite u um Žozea Murinja...!

Ima da nađem Vengera van terena i da mu razbijem glavu! Britanski sportski novinar Rob Bizli napisao je knjigu o Gospodinu Posebnom u kojoj je otkrio brojne prepiske sa čuvenim Portugalcem...

Fudbal 24.09.2016 | 13:30
Uđite u um Žozea Murinja...!
Rob Bizli je sportski novinar koji poznaje veoma dobro Žozea Murinja. Toliko je puta imao priliku da razgovara sa njim, da razmenjuje poruke i mejlove, da je na kraju odlučio da napiše knjigu o Murinju - "Žoze Murinjo - izbliza i lično".

Veoma lično.

Naime, u knjizi ovaj novinar je istakao mnoge zanimljive momente koje je delio sa Portugalcem, a jedan poseban deo je izabrao kako bi predstavio knjigu javnosti -Murinjovu mržnju sa Arsenom Vengerom.

To rivalstvo traje 12 godina. Nikada nisu krili da se ne vole. Jednostavno, to je isijavalo iz njih. Sve je eksaliralo u januaru 2014. godine kada je Venger govorio javno o planovimaMurinjovog Čelsija da proda Huana Matu u Mančester Junajted.

Venger je istakao da je iznenađen što Plavci prodaju najboljeg igrača direktnom konkurentu. Ali, posle toga je izneo tvrdnjuda Murinjo želi da proda Matu zato što je Čelsi pre toga dva puta igrao protiv Junajteda, a Arsenal samo jednom, i da Murinjo kalkuliše sa datumima transfera.

Murinjo je tada pregrizao jezik. I to je bio redak momenat. Kasnije je to proključalo iz njega.

Posle mesec dana se dogodila nova situacija posle koje nije bilo nazad. Venger je istakao da će Čelsi teško do titule jer se

"Murinjo plaši neuspeha". Portugalac je odmah nakon toga rekao da je Venger "Majstor za neuspehe", a potom posle nekoliko dana poručio novinaru Bizliju sledeće:

"Kada je Venger kritikovao Čelsi  i Junajted zbog Mate... Ma naći ću ga jednog dana van fudbalskog terena i razbiti mu glavu", rekao je Murinjo, tvrdi engleski novinar.

Nekoliko nedelja kasnije Čelsi je savladao Arsenal sa 6:0.

U oktobru 2014. godine Čelsi je slavio s 2:0 na Stamford Bridžu, ali je meč ostao upamćen po sukobu pored aut-linije.

Otkrio je Posebni Bizliju šta se tada dogodilo, i šta su treneri govorili jedan drugome.

"Venger je tražio crveni karton i gurao sudiju u moj ograničeni deo terena. Reako sam mu da se vrati u svoj deo, onda je mene odgurnuo. Rekao sam mu - radiš to ovde zato što znaš da ne mogu da odreagujem, ali naći ću te jednog dana na ulici", rekao je tada Murinjo Vengeru.

Kasnije u sezoni 2014/2015 Čelsi je tukao Svonsi sa 5:0. Bizli se javio Murinju da mu čestita, ali je dobio zanimljiv odgovor.

"Da, bili smo odlični! Sada da vidimo sutra ovo s***e od Arsenala", rekao je Murinjo pred meč koji je Arsenal igrao protiv Sitija (i dobio 2:0).

Posle tog meča, novinar koji je napisao knjigu, poslao je mejl Murinju i istakao da jeVenger prepisao taktiku Čelsija od pre godinu dana kako da igra protiv Građana.

Murinjo je imao spreman odgovor.

"Venger je sad dobio novi ugovor na pet godina (ha-ha). Jedan od Arsenalovih igrača mi je poslao SMS koji kaže da su se igrači samo organizovali tokom nedelje, sami pripremali utakmicu. Venger ništa nije uradio. Sto odsto je bilo tako".

A bila je kasnije i ona situacija oko prodaje Petra Čeha u red Tobdžija.

"Venger želi Čeha i misli o novcu. Nema pojma! Ja želim da ga sj...m. Želih Čeha? U redu. Ja želim Volkota ili Okslejd Čemberlena. Želim tvoje mlade igrače i da od njih napravim top igrače", napisao je tada Murinjo.

Od ukupno 19 mečeva u kojima su se sukobili, Murinjo je dobio sedam, Venger šest, a šest je zavšeno nerešenim ishodom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar