Српска враћа Боже правде и грб Немањића

Члан предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је да ће Република Српска вратити пјесму "Боже правде" као свечану пјесму и грб Немањића.

Република Српска 23.09.2016 | 20:56
Српска враћа Боже правде и грб Немањића
"Изетбеговић ће постати највећи губитник тако што ће 9. јануар остати празник и добиће свечану пјесму (не химну) 'Боже правде', а Српска грб Немањића. Мора се схватити да увијек постоје одговори и да не може ништа проћи мимо наше воље. Ово је провокација и против СЗП-а који је увијек тражио толерантну политику. Тиме што је урадио, Изетбеговић је само дао Додику алиби и предност", објашњава Иванић.

Он је додао и да се БиХ налази у веома озбиљној ситуацији, али не у смислу рата него заоштрене реторике и неприхватања компромиса:

"Налазимо се у ситуацији дубоке фрустрације многих политичара и неприхватање компромиса на којем БиХ може функционисати. Оваква ситуација представља испољавање онога што људи заиста мисле и ово није проузроковано изборима. Реторика осјећаја 'ми смо у праву, а други нису' ствара препуно емоција и сматрам да је стање пуно озбиљније него што већина људи мисли. Не мислим да је озбиљно у домену рата, него у домену ставова".

Иванић сматра да ако су Срби пристали на слављење 1. марта као празника у ФБиХ, не види разлог зашто се Бошњаци буне због 9. јануара, поготово с обзиром на чињеницу да је Србима тај дан трн у оку. 

"Девети јануар ће остати празник исто онако као што је 1. март у Федерацији БиХ. Ни за Србе тај датум није прихватљив, али пристали смо на то. Немојте даље заоштравати ситуацију, добићете озбиљније одговоре. Прекините више са изазивањем проблема, 20 година се овај датум славио, а сада је настао неки проблем", истиче српски члан Предсједништва БиХ.

Он је закључио да ће Закон о празницима РС бити промјењен и неће се више звати Дан Републике, него ће само добити неко ново име.

Аутор: Стефан Благић
Фронтал.ба

Коментари / 226

Оставите коментар
Name

Бијељина

23.09.2016 07:50

браво Иванићу вријеме је за иницијативу, повијање пред налетима бошњачког екстремизма нам ништа добро није донијело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бијељина

23.09.2016 08:28

Ма ниси ти ни Б од Бијељене. Праве И цестите Бијељене висе нема

Name

Бијељина

23.09.2016 10:30

то они што су хтјели да Срба у Бијељини буде као што их има широм Федерације, да српска имања буду спаљена као на територији под контролом ткз Армије БиХ, па није пошло за руком?

Name

Хм

23.09.2016 07:51

И Иванић пук'о ко кокица :Д .. Браћо Срби, чини се да ће код вас бити сјаши курта, да зајаше мурта :Д .. изгледа тамо гдје је стао додик, наставит ће млађо... (док и он не заврши као претходник)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКА

23.09.2016 07:51

Оладите бре висе људи, ста вам је понизавате нас и насу интелигенцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

23.09.2016 07:53

Слави цијелу годину ако хоћеш. Кад ово продје о чему ћеш онда причат хушкачу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Партиски неутралан

23.09.2016 08:12

Добар коментар која смо ми сиротиња и циме се тјесимо.

Name

Сања

23.09.2016 07:56

Нека нам врате И посао!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денис

23.09.2016 08:34

Браво Сања!!!! Ови криминалци не врацају конкретне ствари ,они врацају апстрактне ствари које их одразавају на њиховом лоповском послу...

Name

за Сању

23.09.2016 08:56

Како се то пјева?? Зна миле и ту мислим да се зове Булеваром револуције

Name

Питање

23.09.2016 07:59

А ста је са условима са протеста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

23.09.2016 08:24

Е мој пријатељу.. па о томе сам малоприје писао...кад сам рекао да иванић прати додика по глупости! очито наслућује да би опозиција оскоро могла преузети власт од СНСД-а.. па да народ заборави то о чему ти пишеш (услови са протеста).. он већ сада пребацује тему на неке "свечане пјесме", на нова препуцавања са изетбеговићем итд.. То само глуп човјек не може повезати

Name

мсм

23.09.2016 09:20

Хаха ма какви услови? Па видис да су то манипулаотри. Није искљуцено да неце изаци из савеза за промјене...

Name

Сретко

23.09.2016 08:03

Вратити грб и химну,неподлеци притисцима за Дан Републике,ако наставе да нас укидају онда референдум о’ одцепљењу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федерација

23.09.2016 12:38

Ма скините се висе да моје грбаце, докле ви вас издрзавати

Name

србо

23.09.2016 08:03

људи.. шта је сад овом .. прати Додика по глупости.. чуј, имат ћемо свечану пјесму (која није химна) народу баца прашину у очи, опет србује...а у загради се лијепо ограђује..као није то химна!! ако Иванић има муда, што не каже вратит ћемо химну! јел' он стварно мисли да смо тако глуп народ.. па да опет прогутамо удицу као са бајиним референдумом!?? ако овако настави, неће бит добро по његову политичку каријеру.. доста је народу тих јефтиних трикова..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

23.09.2016 08:05

Наравно да ће у Српској 9.јануар остати Дан Републике. јер, тај датум је историја већ одредила. Можете мењати слово закона, па и устава, не и историју. Но, овде је госп.Иванић покренуо једно питање, итекако важно. Наиме, све државе и уопште административне јединице имају право на своје симболе, заставу, химну, грб, амблем итд. Оне могу користити то право, и не морају, по вољи. Српска има своје симболе. Али и сви народи на планети имају право на рецимо заставу или химну. Хоће ли то право користити, свакоме по вољи. Предлог да Српска поред постојеће званичне химне има и свечану химну ("Боже правде") је одличан. Но то може бити и химна српског народа у државној заједници БиХ, баш као предложена застава са грбом Немањића (рецимо, Срби у Хрватској имају своју заставу, и она је идентична застави Српске). Тиме би ту заставу могли и Срби у фед.БиХ користити у свечаним приликама (свадбе, покривање кућа, и друге манифестације), не би им могла бити оспорена рецимо од стране полиције, јер то би била застава српског народа у државној заједници БиХ. Како год, време је да се ствари поставе на право место.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

23.09.2016 08:10

Прво морас имати статус дрзаве па онда измисљај остало?

Name

Кхал Дрого

23.09.2016 08:17

Не само што плитко мислиш, него те мрзи и да читаш. Написах, све државе и уопште административне јединице (нагласак на ово административне јединице). Српска је то што јесте, република и једна од 2 административне јединице у државној зауједници БиХ. А ако те већ мрзи да читаш, није разумно да неком одговараш.

Name

мислите ви само на себе

23.09.2016 08:31

Добро си написао,морамо да имамо дрзаву! Србе као констутиван народ у БиХ сатирете па напали сте бајкере из Србије у Сарајеву због мајица са Српским заставама.Не мозе овде на залост ниста да се уради јер ви мрзите све сто је Српско и само тразите разлоге за тензије. Сто је најгоре толико то провидно цините и кукате и нисте свјесни своје несвјести.

Name

Ре мислите ви само на себе

24.09.2016 20:24

Тај инцидент са бајкерима из Србије није се требао деситии, и срамно је! Питам се, ста би се десило бајкерима из Сарајева кад би се са Љиљанима на мајцама помолили у Беаоград. Мислим да неби стигли до Узица, да неби били пребијени. Исти слуцај бајкера из Хрватске да иду у Београд, или бајкери из Србије у Хрватску. Тај инцидент из Сарајева би се десио у Београду као и у Загребу. Назалост!

Name

План б

23.09.2016 08:08

Мозе ли неко објаснити Иваницу да нико не трази укидање Дана Републике вец ускладјивање са Уставом БиХ.Он стално понавља како се без потребе дизу тензије,а сваком изјавом без потребе дизе тензије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О чему ви

23.09.2016 09:05

Ре:а како би га ти ускладио бога ти а да се не укине кад си тако паметан

Name

ДПА

23.09.2016 09:30

Устав нема ни један члан који се тиче празника ентитета. Датуми стога нису у надлежности тог суда. У томе, јаране и јесте проблем.

Name

План б

23.09.2016 10:27

Врло једноставно...довољна је измјена закона о празницима којим се не Срби не обавезују да славе и Дан Републике остаје 9.1.као и досада а усклађен са Уставом БиХ (има и других могућности али ова је најједноставнија)..то ћеш послије избора чути од Зељкице и осталих .... Што се тице Устава БиХ за сва спорна питања надлежан је Уставни Суд као и у готово свим државама ове наше лијепе планете.

Name

ре ДПА

23.09.2016 11:28

Момцино правнице са Апејрона постоји нека хијерархија правних аката Уставни Суд је одлуцивао и о ускладјености са Европском конвенцијом о људским правима која као правни акт има супремацију над Уставом Бих,ја нисам правник, али трудим се да мало несто процитам и укљуцим здраву логику, мозда нас проблем и јесте у томе сто нас заступају правници из вецерње сколе универзитета у Буљосавцима, типа овог ДПА, који мјесају правну- науцну и политицку- волунтаристицку аргументацију, па у сваком спору продјемо као боси по трњу. Молио бих неког струцног(ко је заиста морао процитати коју књигуу току студија) да ми објасни, има ли РС право залбе на ову пресуду Европском суду за људска права,или неком другом, а ако нема има ли неки појединац из РС право залбе или неке апелације у стилу Сејдиц-Финции ако не засто не, унапријед хвала.

Name

План б ре ре ДПА

23.09.2016 13:46

Нисам стручњак али мислим да се РС, као и свака особа појединачно могу жалити Европском суду за људска права али не видим сврху јер се одлуком УС БиХ не оспорава право Срба да славе свој празник 9.1....УС само тумачи Устав(обично нечијом апелацијом) који је заснован на Дејтонском споразуму и не пресуђује већ доноси одлуке које су обвезујуће за све у БиХ.УС тражи од НСРС да усклади празник Дан Републике са Уставом. УС не условљава НСРС на који начин ће то урадити али се подразумијева да то буде тако да не Срби не морају славити празник са којим се не могу индетификовати...нешто слично као што је било са заставом,грбом и химном,а касније и са националним префиксом назива градова.Довољно је промијенити закон о празницима и ријешен проблем,а ово са референдумом је изгледа неко надуравање и лчни обрачун политичких лидера,плус изборна кампања и ко зна ста.

Name

Аха

23.09.2016 08:08

Мозе једино ако ова два народа констутивна прихвате и ако их не вријеђа. Ви сте пристали на 1март. Сто не пристајете да се Косово нпр призна? Итд.имате право на референдум али морате поштовати одлуку суда од којих су само двоје Босњака а остали су сте ви. И опет се буните.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

23.09.2016 08:51

Вриједја ли вас то сто је федерација етницки од срба оцисцења, јесте ли се бунили због тога?,!

Name

Треба

23.09.2016 08:53

Треба у републици српској увести званицни назив Муслимани, и саопстити да се не слаземо да једна вјерска група мијења име и тиме покусава узурпирати Босну.

Name

Дале

23.09.2016 09:39

Нас вређа све из федерације, али ко нас пита. Према томе и ми у Српској можемо доносити своје законе и славити оно што нам се слави! И молио бих вас, језик за зубе, поклопите се ушима (да неби добили по њима) и даље ваше прљаве руке од Српске!!!!!

Name

Ре Аха

24.09.2016 20:27

У праву си, бас ас тако!

Name

логика

23.09.2016 08:09

Једно је очито, Младен Иванић је сваким даном све сличнији Милораду Додику... е сад, сви знамо докле је Србе довела Додикова политика.. чуј.. свечана пјесма....АЛИ није химна..

ОДГОВОРИТЕ
Name

соња

23.09.2016 08:13

Па сви су они исти манипулатори како вам то вец једном није јасно!

Name

НИСТА НИЈЕ ЦУДНО

23.09.2016 08:14

ДОДИК НИЈЕ НА ВЛАСТИ СВОЈОМ СПОСОБНОСЦУ - ВЕЦ НЕСПОСОБНОСЦУ ОПОЗИЦИЈЕ!!!!!!!!!!!!!!!!

Name

Саво

23.09.2016 08:24

Доста је било лазовица,пејановица и друих " погодних" Срба

Name

адам

23.09.2016 09:09

То це баја да пјева под саторима.

Name

Анте

23.09.2016 08:12

Ја би волио да додик побиједи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФЦУК ЕУ!

23.09.2016 08:38

Па зато сто сте браца по бабине линије...

Name

Ветеран стари

23.09.2016 08:15

Ма пустите више Иванића изгубио је доста од свога бирачког тијела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сократ

23.09.2016 08:27

Не причајте глупости. ПДП је све јачи и за то има основа. Бирачи су препознали сву луцидност политике ПДП-а. Економија и национални интерес на првом мјесту. Само са таквим приступом ћемо бити јачи.

Name

Хах

23.09.2016 08:44

А ти мора да си ветеран В корпуса неке "армије" Ко вас не зна.... Увијек сw изнова зацудим како се оно сто је јос Његос говорио о васем колективном карактеру и данас дан саврсено уклапа у вас садасњи карактер

Name

вететан

23.09.2016 15:52

Вјероватно ветеран под заставом Миле Ронхила

Name

Бијељинац (онај прави)

23.09.2016 08:20

Мислим да се не ради о фрустрацији појединих политицара,вец о свјесном дјеловању у смислу освајања власти!Национализам и совинизам као инструмент владавине!Јер нико не мозе народу обецати радна мјеста,јер радне снаге не треба никоме,поготово не данас када је вријеме аутоматизације и роботизације,сто сваки људски рад цини бесмисленим и непрофитабилним,укљуцујуци цак и најмање плацену радну снагу.Ми смо ратовали када је требало да радимо и да се дигнемо на ниво најразвијених ЕУ земаља.Унистио нас је и унистава нас национализам! Зато дивидо ат имперо-завади па владај је једини нацин и ово је само поцетак оваквих срања.Бице тога јос,ово је тек први у реду бесмислених референдума.Империјалистима то одговара,а када би се ујединили и наставили без национализма имали би сансу да створимо респектабилну малу привреду која би се бавила производњом ецо-хране плус сто би били енергетски гигант у извозу струје које це све висе требати јер и аути це ици на струју.Струја це бити знацајнији ресурс од нафте!Но медјутим то је немогуце јер ми треба да се кољемо око референдума док миле и остали примају мито у дзепове за неке биједне приватизације и куповину насих гиганата... иваниц прица о фрустрацији а у ствари и он дјелује исфрустриран,или само као и други политицари играна националну карту,јер других нема да подјели народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

23.09.2016 14:14

Ти си канда побјего из Бијељине 92-ге и сад си негдје у Шведској или Холандији.Ћао Алија,остани тамо гдје си.

Name

Драган

23.09.2016 08:20

Дај висе да се зиви у миру ,засто се стално гура прст у око супротној страни ?Како би Србима било да им је Илахија и Касида химна у дрзави ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

23.09.2016 08:21

Напад је најбоље одбрана, и муслинани су стално тако радили знајуци да они инцијативу тада дрзе у својим рукама. СРБи су безеци од неспоразума стално се повлацили на своју стету а сада је досло време да се предје из дефанзиве у офанзиву, и да СРБи у РС поврате макар дјеломицно своја изгубљена права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легалис

23.09.2016 08:21

Да ли ће неко питати и остала два конститутивна народа у РС око пјесме и грба?

ОДГОВОРИТЕ
Name

како да не

23.09.2016 15:49

Вјероватноћемо вас молити

Name

Бањалуцанин

23.09.2016 08:23

Искористи то сто си на власти јер висе сигурно нецес бити , зелис бити веци Додик и од њега самог , изабран си гласовима нас босњака , радије цемо следеци пут гласати за Додикове него за тебе , имас 5 лица господине Иваницу и поцео си и ти провоцирати на разне нацине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

23.09.2016 12:47

управо тако..потписујем све

Name

Циркус

23.09.2016 08:26

Значи, циркус се наставља. Је8але вас заставе и химне, дајте народу 'леба бреее!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.09.2016 19:30

Ста це ти хљеб?Не зиви се од тога.Сад цес болан имати празник ускладјен са уставом БиХ.

Name

Керма

23.09.2016 08:32

Сад ће ми мали у школу,не знам хоћу ли имати маркицу за ужину да му дам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амнезија

23.09.2016 08:36

Иванићу, онај против кога причаш те довео на ту функцију, исто тако те може пустити низ воду и довести другога...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денис

23.09.2016 08:37

Сада и Иваниц "као опасан",само се требао конкретно изјаснити који су то озбиљнији одговори??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХОЦЕТЕ РАТ

23.09.2016 08:38

Ово није добро људи, опет се крси УСТАВ ове земље. Није добро ови це нас опет гурнути у излоацију а како су кренули и у рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

23.09.2016 14:10

Који Устав и које земље?БиХ не постоји као држава већ као кофедерација а тај назови Устав важи само на 50% територије те конфедерације.

Name

Ццввв

23.09.2016 08:43

Па и Федерација треба вратит заставу са сест љиљана

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојко

23.09.2016 15:46

Ако хоћете објесите и димије кога то сад брига

Name

БЛ

23.09.2016 08:46

Кад хоћете Немањица,онда цемо и ми вратити Султанову заставу.Само ви изазивајте

ОДГОВОРИТЕ
Name

комедија

23.09.2016 12:46

Па ко вам брани радите ста вам је воља мозес и од нане гаце на мотку окацит па млатит не интересује нас.Само немојте вамо да се мијесате и мирна РС а и Босна.

Name

Пајо

23.09.2016 08:52

Овај је дефинитивно већи идиот и од Додика! Не каже наш народ залуд да нема велике будале без велике школе! Овај човјек каже да је народ паметнији од својих лидера, а изабрао је те лидере непосредним изјашњавањем?! Па само безуман човјек може дати таку изјаву! Младен Босић каже да не може више овако, а како промијенити ствари рече човјек да не зна! Замисли?! Па са таквом опозицијом није ни чудно што месар из Бакинаца ради шта му воља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисирац

23.09.2016 08:57

Иваницу па ти си јос овдје, ниси побјегао фамилији у Лондон?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим Ман

23.09.2016 09:03

Људи - гледај ово хттпс://вимео.цом/132856718 Гдје су на овоме грбови, заставе, обиљезја, дани, ноци, узивајте у сликама и маните се јацања нација преко медија и лајања преко интренета. Хајде радите несто ниста вам неце ни Немањици ни Котроманици дзаба донијети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анкетар Младен

23.09.2016 09:03

Једном кад се удје у Бајину велечасну, тешко је изаћи из ње, топло, удобно, могу да причам без послљедица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

О чему ви

23.09.2016 09:04

Што се мене тиче то се никад није ни укинуло. Моја химна је боже правде а не тамо неке интонације без текста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

23.09.2016 11:12

Тако је .

Name

млађо

23.09.2016 09:06

Тако је Младене, још само да нам обећаш самосталност И гласамо сви за тебе, добро је неко написао Додик је на власти зато што ви нисте способни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

23.09.2016 09:08

Е мој биједни професоре цим се ти бавис а гдје ти је економија сиромаце један па за тебе гласати пдп це нестати управо због тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бајбо

23.09.2016 15:44

Ееее мој ботац застосисе ти борио за ронхил или РС видисе даси борац ко и твој миле ронхил

Name

Бањалуцанин

23.09.2016 09:12

Право да вам казем ја и пјевам и сматрам за химну само "Бозе правде" ,а не разумијем како не задовољава Босњаке та пјесма свецана.Нити је писао Србин , а и настала је много прије Босњака. КАко нама не смета улица Зелених беретки , цак смо их и примили у скупстину? Замислите да црвене беретке оду до кантона Сарајево ста би се десило? Заболи нас и за вас доле ставите ста хоцете за улице,славите ста хоцете,не занимате нас ,такодје нас заболи и за Уставни суд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

23.09.2016 09:57

Е за Уставни суд има да те боли,закон је то који морас постовати,мрзио ил не волио,морас постовати јел јасно.

Name

СРК ВРС

23.09.2016 11:14

Није јасно. Шта ћемо сад? Хоћеш нас ухапсити, што волимо химну Боже Правде? Ајде , навали

Name

Аски

23.09.2016 09:31

Ово је циста националистичка изјава која служи само у сврху предизборне кампање и да мало напуни гласачима уши и неки его. Иванић никад није имао овакву реторику до сад. Народе, не насједајте на ово. Чиста изборна изјава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Бијељина

23.09.2016 09:34

Није Иваниц крив него бирацко тијело а Иваниц само пјева оно сто бирацко тијело зели да цује. Бирацко тијело је као и дјевојка коју неки младиц гања прицајуци оно сто она зели да цује док је не пукне а када се то деси онда нога као и код бираца пријацају исту прицу коју народ зели да цује а када добије оно сто зели ста га брига за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бих једина

23.09.2016 09:34

Примас плату 10 миља захваљујуци босњацима који су ти дали гласове а ти би опет да их провоцирас после казес народ је паметнији од политицара .Сутра би узео пуску против тебе и осталих твојих компањона у власти.Не против сиротиње и бједе ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

23.09.2016 09:36

Младене, Младене тебе више нико ништа ни не пита а камо ли да те слуша то је истина који ти твоји неће у очи да ти кажу, један си у низу пропалих поличара и оних који су издали савез за промјене иди у пензију а нама без тебе ће бити боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

23.09.2016 09:39

Да није било бошњака који су за тебе гласали до сада би био заборављен а послије овог манда и оваквих твојих изјава једноставно ћеш нестати јер неће ни твоја партија више постојати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

23.09.2016 09:40

Иванић пио из Бајине чаше те се инфицирао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абц

23.09.2016 10:47

Зато се он мени згадио и као политицар а и као цовјек јос висе.Политицар је од данас до сутра а цовјек цисто сумљам да је икад био јер нема свој цврст став и своје ја. Полтрони који се мијењају као вријеме нису људи.

Name

Правда

23.09.2016 09:49

Ваки попут Иваница изазивају рат а ако ста се казе у Федерацији увези овога текста онда се буни он први а изазива мајмун један.Срам вас Било...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРК ВРС

23.09.2016 11:12

Госин Иванић је супер лик... До јуче вам није ваљо Милорад Додик, данас Иванић, сутра када Шаровић каже да је већи патриота од Додика, њега ћеш исто да пљујеш... Срби док пузе за вас добри прихватљиви, ако има свој став вама не ваља...

Name

Ре

23.09.2016 12:10

Одговоријо бих ти на ову поруку али незнам ста писе која су то слова писмо из Кине или ста је то...

Name

Милица

23.09.2016 13:11

Одговорио би ти, а не знас ни "својим" писмом да се користис. Једино залосније од насе политицке сцене јесте то сто у 2016. години вецина становниства у БиХ не зна основе граматике. Тобозе имамо три језика и два писма, а ниста од понуђеног не знамо користити.

Name

СРК ВРС

23.09.2016 13:21

Видим да "незнаш"

Name

Милутин

23.09.2016 09:59

Признајем мозда сам раније мало гријесио у вези процјене госп. Иваница али ради се мудром политицару са висе лица. Додик превисе галами а мало ради и политицки напада,а некад постане и нервозан.Требало би сутити али задавати много висе суптилиних удараца.Мозе Додик сваста да науци од господина Иваница

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

23.09.2016 11:22

Реците политичари српском народу што се одрекосте химне и грба Немањића?Сада би да то вратите,али нећете успјети,све су то празне приче.Камо среће да нисте тад дозволили да се промијени химна и грб,данас не би имали оваквих проблема око дана Републике.Па докле ћете више овај јадни напаћени народ замајавати?Вама политичарима је добро,а народ ко шиша.

Name

да да

23.09.2016 12:35

У праву си Ана нисмо требали дати грб и химну али ста је ту је и зато да се даље не урусава РС треба изаци на референдум и реци ста мислимо и прекинути илузије Босњака да це нас утопити у БиХ јер це сутра да им смета име РС.Луд је ко не види да им смета све сто је Српско и перфидно покусавају да нас укину узимајуци нам све са цим се идентификујемо.

Name

Запад

23.09.2016 14:34

Е мој Милурине,док је таквог размисљања нема нама напред,цуј ударце задаје,па није то бокс,нама треба договор полирицара,народ вец зиви заједно дуго..

Name

кока

23.09.2016 10:05

Шест ногу двије висе двије главе исто мисле-ко ли је то на магарцу-....

ОДГОВОРИТЕ
Name

меха

23.09.2016 11:22

ТУРОПЉАЦ .Изадји мало на цист ваздух из БАЈИНЕ!

Name

кока

23.09.2016 12:23

Свиђа ми се твоја реченица , замјерам ти само што си помислио на Иванича јер је он један од малобројних политичара које изузетно цијеним.

Name

Пале

23.09.2016 10:13

Ја турцадије на насем порталу

ОДГОВОРИТЕ
Name

лол

23.09.2016 11:18

Па зашто си на порталу ?

Name

Карадоз

23.09.2016 11:21

Онда и ти неби требао користити гоогле то је америцки претразивац могу се бунити

Name

Луцкy

23.09.2016 13:00

Ко каже да користи Гугл претраживач? Можда користи руски Јандекс :) а претраживача има више. Изгледа да неко мисли да је Гугл једини интернет претраживач :):):) .

Name

Ре. Пале

23.09.2016 14:02

Ма вуку их корјени брате само сто неце да признају а не скидају се са српеких портала.

Name

Хахаха

24.09.2016 07:12

Руски претразивац и руски микрософт хехе

Name

СМ

23.09.2016 10:33

Мозе Иваницу,само води рацуна о прегласавању друга два народа.Оно сто не зелис себи,не цини то другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

23.09.2016 10:38

Ха ха оде ти у цобане пре химне долазе људи са вецом сколом на васем месту а ти полако у старацком кревету пакуј кофер

ОДГОВОРИТЕ
Name

мохиканац

23.09.2016 10:56

Јашта него вратити, само не знам ста се цекало до сада.Имамо ваљда као констутиван народ право на идентификацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луд збуњен нормалан

23.09.2016 11:07

Овај иваниц це нестати ко Харис Силајдзиц Златко Лагундзија и остали пропали политицари Свима им је баја досо главе па и њему це нек и хандри кад су тупи свака му цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

23.09.2016 11:44

Баја је сам себи дошао главе. Непромишљеност га је коштала много. Лп

Name

лшћ

23.09.2016 11:11

Миле Додик је све вас одувао! Завршена је игра: Ко је већи Србин !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

23.09.2016 11:20

Ево сцим они нас Ј...ууу 20г па Овце моје из празне се Непуца Доста вас је висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посјетилац

23.09.2016 11:42

Свака цаст Иваницу, боримо се заједно! Изетбеговиц свакако увијек остаје празних руку, нецемо дати 9. јануар, Бозе правде и Грб Немањица, то је насе, а Изетбеговиц нека свира у фрулу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

23.09.2016 13:14

Неце изетбеговиц 'свирати фрулу' него ако Срби буду имали "Бозе правде', босњаци це имати неки илахију а Хрвати 'Аве Мариа' јер су по уставу РС потпуно равноправан народ у РС тако

Name

горан

23.09.2016 14:25

Замисљам неку свецаност у рецимо некој болници у РСи посто у њој раде и Срби и Хрвати и босњаци емитује се 'свецане пјесме' као 'Бозе Правде нека Илахија па онда 'Аве Мариа'. А обзиором на устав, о химни се никада неце договорити

Name

аххаахахах

23.09.2016 11:43

кратко ћу рећи лаже

ОДГОВОРИТЕ
Name

и ?

23.09.2016 21:54

А шта је ту ново за великосрпског националисту? Колико година вуку народ за нос о опасности, угрожености, анти-српству, док отворено нападају друге? Лажи, лажи, ђубре смрдљиво! Ни један од ових вођа не брину за "свој" народ, Додик, Бакир, Човић, сви играју за туђе интересе, а ви који сте идиоти па падате на исте лажи, наједите се гована. Ми нисмо њихови, нити су они наши, засраће ситуацију, па док ми остали једемо говна, они одоше у своје виле далеко од свега, са милионима или стотинама милиона које су покрали. Смијаће вам се свима у лице и говорит "Ха, ха, ха, који идиоти! Гините будале! Гини стоко без памети!" Гледам једну зграду, стара Бог зна колико, распада се, али је на њој велик и нов знак са српским именом. Важно је да је српско, па макар у говнима или у паклу. И ја кажем, "Заиста, БОЖЕ ПРАВДЕ!", јер преко стотину хиљада невиних жртава вапи из земље, а лопови и крвници се шепуре! Живјели сви заједно, а онда некоме то засметало! Фуј, ђубради без памети, образа, части, људскости, свијести и савјести!!!

Name

Српкиња

23.09.2016 11:48

Сваки народ има право на национална обиљежја. Није требало ни да буду укинута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

23.09.2016 13:10

Али ствар је у томе да по уставу у РС зиве потпуно РАВНОПРАВНО зиве три народа тако да не мозе бити говора о 'Бозе правде' као химни, али сваки народ мозе имати своју свецану пјесму

Name

Ре. Горан

23.09.2016 13:41

Па и у Србији се пјева Бозе правде, а толико нација зиви заједно.

Name

није то бас једноставно у Босни

23.09.2016 14:09

@РеГоран Устав Србије је потпуно другацији од устава РС тако да је заиста апсурд поредити РС и Србију. Рецимо у уставу Србије се говори о градјана који зиве у њој, а у уставу РС се помињу три народа (Срби, Хрвати и босњаци) и њиховим правима По уставу РС ти народи могу улагати приговоре, блокирати одлуке скупстина, а у уставу Србије ниста од тога нема. Рецимо захваљујуци блокадама/приговорима/ консензусу,.., Срби, иако су мањина у БХ успјесно бликрају вецину (Хрвате и муслимане) да БХ призна Косово

Name

Ре. Ре. Ре. Горан

23.09.2016 14:29

Мало си се зезнуо босњо Горане, као прво у Републици српској не зиве босанци, као друго срби нису мањина у бих а као треце вецина су у републици српској као сто су вецина у Србији, знаци Бозе правде, нацули уси

Name

митар мириц

23.09.2016 15:00

@Ре.Горан требас да схватис да је РС није дрзава него је ентитет у саставу БХ, а Србија је назависна дрзава тако да је твје поредјење РС и Србије без везе поготово имсјици у виду да су им устави скроз дргацији - не могу се поредити јер устав Србије говори о градјанима појединцима који зиве у Србији , а устави РС и БХ говоре о народима

Name

Ре митар мириц

23.09.2016 16:13

Ок. Ето Рс је у бих. А ДЕ МИ РЕЦИ земљаце ко нам је председник те твоје бих, која нам је заједницка химна, који нам је језик званицни у тој твојој бих??? Ово је питање и за остале многобројне федралце

Name

геомаx

23.09.2016 19:22

Нека ми ови велики босанци казу како иду ријеци у ове њихове химне,јер ја нисам бас упуцен.И ко је то написао.

Name

Мислим-Ман

24.09.2016 07:01

Па коментатори из РС, изгледа да нисте схватили те просте ствари, Ви сте ти који нећете БиХ, Ви сте ти што укидате називе "Босански" у именима градова, Ради Вас се мјењала застава у оцу Вартину, Коју ни Ви не волите, Ради Вас је направљена та химна, уопсте 80% ствари је прилагођавање ради Вас, А онда исти "ВИ" постављате нама питање "Зашто не функционира та БиХ?" Испаде -Ви је градите, Ми рушимо. Али знам да је крајњи исход исто опасан јер су сва три наша народа доста подругљива и зла уз оне наравно "Шта сам ти рекао, и Биће како ја казем" - Укратко "Босанско Херцеговачка Корида".

Name

Ре слим-Ман

24.09.2016 20:41

Браво! Није се могло боље описати/написати. Свака цаст слим-Ман.

Name

Пале Срђан

23.09.2016 11:50

Иванић је политичар без премца. Најмудријии човјек на политичкој сцени. Да се он питао другачије би било и за референдум неби размишљали хоће ли поново рата бити или не. Него би их извртили да неби сазнали ни како!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех

23.09.2016 12:21

вријеме ће показати колико си наиван... код очију не видиш да овај истрошени политичар, свјестан да нема шта пунудити као ни Додик.. само наставља додиковим стопама.. дакле, србовање.. празне приче.. чуј, свечана пјесма, ..а није химна.. па само то ти говори о каквом "мудрацу" се ради.. он би као пркосио Изетбеговићу.. "свечаном пјесмом".. а то што РС економски и у сваком другом смислу пропада, за то нема приједлог, како спасити.. како нешто паметно и корисно направит за нас обичне људе..

Name

геомаx

23.09.2016 19:20

Има Босиц понудити

Name

Миња

23.09.2016 11:53

Један од ријетко мудрих политичара. Могли би и остали Иванићевим стопама, а не да народу пуне главу глупостима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крмак

23.09.2016 11:55

има ли ста од посла ја би копо зидо косијо има ли ста било

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

23.09.2016 12:42

прво референду о тима питањима па онда да се усвоји,имате виска пара па реко да се искорист

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН

23.09.2016 13:02

ОД КАДА ЈА ГОВОРИМ ДА УСТАВНИ СУД БИХ НИЈЕ СМИО ДОНИЈЕТИ ТАКО СРАМНУ ОДЛУКУ КОЈА НИЈЕ УТЕМЕЉЕНА НА ПРАВНИМ ОСНОВАМА ВЕЦ ИСКЉУЦИВО ПОЛИТИЦКИМ КОЈЕ ДОЛАЗЕ ИЗ САРАЈЕВСКЕ КУХИЊЕ А ЗЕЛЕ ДА НЕУТРАЛИСУ СВЕ СТО ЈЕ СРПСКО.ГЛУПО ЈЕ И БЕСМИСЛЕНО ТРАЗИТИ ПРЕПОЗНАВАЊЕ ЈЕДНОГ НАРОДА У СИМБОЛИМА ДРУГОГ НАРОДА.У СВОМ ЗИВОТУ НИСАМ ЦУО НЕСТО БЕСМИСЛЕНИЈЕ ПА ПО ЦЕМУ СЕ ОНИ САДА ПРЕПОЗНАВАЈУ КАДА НИ У ОВОЈ САДАСЊОЈ ХИМНИ МОЈА ДОМОВИНА НИТИ У ГРБУ НЕМАЈУ НИСТА СВОЈЕ ПРЕПОЗНАТЉИВО.ЊИХОВ СТВАРНИ ЦИЉ НИЈЕ НИКАКВО ПРЕПОЗНАВАЊЕ ВЕЦ ИСКЉУЦИВО УНИСТАВАЊЕ СВЕГА ОНОГА СТО АСОЦИРА НА СРПСКИ ПРЕФИКС ПОПУТ СРПСКЕ РЕПУБЛИКЕ НАЗИВА СКОЛА УЛИЦА.ДА НАМ МОЗДА НЕЦЕ УКИНУТИ И СРПСКА ИМЕНА И СРПСК Е СЛАВЕ КАКО СУ КРЕНУЛИ ИЗГЛЕДА ДА ЦЕ И ТО ДОЦИ НА ДНЕВНИ РЕД.СТОП ТИРАНИЈИ УСТАВНОГ СУДА ОН СЕ МОРА РЕКОНСТРУИСАТИ ПОД ХИТНО КАКО НЕ БИ ЗЕМЉУ УВУКАО У РАТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.09.2016 14:19

Укинули сте префикс "босански" код градова: Босански Брод, Босански Нови, Босанска Дубица...ако нема босански, нема ни српски...

Name

ре.

23.09.2016 14:56

Ето таман цес ти то реци да нису имали право.

Name

Ре. Ре

23.09.2016 15:00

Укинули сте и ви Србе у федерацији па ником ниста. Пјевај у свом калифату, дзамахирији ста хоцес ал ни нама немозес ниста, пјеваце се Бозе правде ти имас двије опције да пјевас ил да свирас

Name

Истина

23.09.2016 13:05

У РС-у ако хоцес да останес на власти само прицај о одбрани српства и националних интереса и владацес 100 годину. То Иваниц покусава да преписе од Великог Водје зв. Баја, али нема он искуства ко Баја у одбрани српства. Овдје економија свакако никог не занима и онда куку леле, леле куку нема посла, пара итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

23.09.2016 13:12

Ја знам даје се ЛИЈЕПА НАСА ПЈЕВАЛА И У ЗЕМУНУ стацете онда хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

23.09.2016 13:42

Отцепљење и уједињење српских дрзава , укљуцујуци и С Крајину.

Name

бијељина

23.09.2016 14:00

Не брини Анте,пјеваће се Боже правде у Загребу ускоро

Name

ре.

23.09.2016 14:55

Ма како да не.У вас све несто ускоро а све изгубисте гдје год сте зас.али.

Name

Учитељица

23.09.2016 17:04

Дјецо, тишина!

Name

оо

23.09.2016 13:20

Ово већ прелази у ријалити програм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОШЊАК

23.09.2016 13:27

Никада у животу нијесам мрзио друге због нације, вјере,химне или заставе али мрзим политичаре јер њих заболе за бијелу кугу,незапосленост,уништење економије и гледају да што висе покраду ако могу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

23.09.2016 13:39

У емисији са Лазанским нас дивни водја на крају казе како се је састајао са свим свјетским лидерима па наброји Америцког прецједника па Француског и тако каза да је био и са прецједником Јапана. Како му је то успјело поред цара зивог?? Гарант му је Иваниц припомогао од како су најбољи другови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сефир

23.09.2016 14:19

На дан Референдума, вјежбе на Мањачи, крај Бањалуке, имаће НАТО, а не Руска војска. Исто ће се и на истом мјесту поновити, у масовнијем обиму, у првој половини октобра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истине ради

23.09.2016 15:09

Термин за вјезбе на Мањаци је договорен са НАТО јос просле године, а термин за референдум је одредјен прије мјесец дана

Name

Миле

24.09.2016 06:21

Цуди ме да Миле не забрани те вјезбе

Name

Памет

23.09.2016 14:24

Добро ви знате и изаћи на изборе икако колко вам политичари памет развлаче...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хазим

23.09.2016 14:42

СФРЈ. Имала једну химну а не републике.Ентитети имају мање знацај и не треба им химну. НАЈБОЉЕ ХИМНУ ЈЕДНА СИ ЈЕДИНА и њу је компоновао србин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деспот

23.09.2016 15:36

Хазиме у СФРЈ и Ср Словенија и СР Хрватска имале су своју химну за разлику од ослих република које нису имале химну.

Name

Хамо

23.09.2016 14:48

Могли би лахко запјеват тамо далеко,хохо. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре. Еx босанац

23.09.2016 15:36

Вјероватно је то твој прадјед пјевао заједно са мојим прадједом ал твог пут одведе у погресну страну

Name

Милосевиц Рајко

23.09.2016 15:05

Иваниц користи појам 'свецана пјесма' јер је свјестан - унапријед зна да се Срби, Хрвати и муслимани који зиве у РС ама бас НИКАДА НЕЦЕ ДОГОВОРИТИ О ЕНТИТЕТСКОЈ ХИМНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико битан

23.09.2016 15:20

Што се тиче Светог Стефана и грба Немањића то никоме не дам да ми дира. Свечана пјесма или химна или пјесма над пјесмама је Боже Христе... пошто је Христос Бог правде и свега осталог, Ја тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

23.09.2016 15:49

Ни данас ти НИКО НЕ БРАНИ да ти пјевас ту пјесму у својој куци, да цјели зид покријес грбовима Немањица

Name

нн

23.09.2016 16:50

Нико ти И не дира !

Name

Химна

24.09.2016 06:20

Ко ти брани, окити се грбовима од главе до пете и на сав глас пјевај ста позелис.. једно треба да знас, а мозес лако провјерити, СВАКО ЈУТРО БАР 10-АК АУТОБУСА СРЕЦНИКА ИЗ ФОЦЕ, ЦАЈНИЦА, РОГАРИЦЕ ДОДЈУ У ФЕДЕРАЛНО ГОРАЗДЕ НА ПОСАО. Химне и грбови и васа залудјеност вас је и довела ту гдје јесте

Name

Димњачар

23.09.2016 15:28

Хитлер и Павелић би се постидили, колико сте се "господо" отели контроли, Милошевића је смијешно и спомињати. Ако вас не смири Инцко, НАТО хоће сигурно. А ти Иванићу добро извозај свој Ауди ид 200.000 марака, то је посљедње државно ауто у које је твоја гузица сјела. Посерем ти се на образ и школу, ако ти је врхунац каријере и вађења РС-а из тоталне биједе увођење Вучићевих пјесмица. Фашиста један улојени, од народних пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеп

23.09.2016 19:07

Мислим да си превисе зацепљен одзацар! Треба те процепити мало тупане један!

Name

потписивац

24.09.2016 07:54

Димњацар,потписујем сваку твоју ријец.

Name

мирко пази мозак

23.09.2016 15:37

Људи, сјетите се како је било зивјети од 92.-95.! Ограниценог кретања, без стује, воде, брасна, сецера, цигарета…. Питајте сваког оног ко је био војник-борац (ако то ниси био сам) како му је било спавати у рову, каквој земуници или напустеној куци, од новембра до марта. Питајте сваког оног ко је остао инвалид колико му је дрзава, ентитет, кантон, опстина, мјесна заједница помогла у његовој инвалидности. Прије него сто се запитас ста си ти урадио за своју дрзаву, запитај се ста је она урадила за тебе. Не дајте да вам дјеца остану сироцад или да останете без дјеце. Нек ратују дјеца оних…-знате вец којих. У ПАМЕТ!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хвала ти славко, спас'о си ми памет

23.09.2016 16:23

Браво!

Name

НЕЕЕ РАТУ

24.09.2016 15:32

СВАКА ЦАСТ СВАКО ТИ ЈЕ ЗЛАТНА

Name

да је правде

23.09.2016 15:46

ИВАНИЦУ мозес никад непрестајати изговарати бозе правде али вјеруј правда је недостизна за вјек вјекова.Поготово за обицног цовјека за вас политицаре опет некако јер ви идете около правде и тако додјете до богтства,а обицни цовјек никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛГ

23.09.2016 15:52

Хоће ли и за то бити референдум?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Додиг

23.09.2016 16:17

Јако је занимљиво да иваниц говори о "СВЕЦАНОЈ ПЈЕСМИ" а не о химни јер зна да по постојецем уставу Републике Српске, 'Бозе правде' НИКАД неби просла као химна ентитета РС нити грб Немањица као грб ентитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

23.09.2016 22:03

По закљуцењу Дејтонског мировног споразума, химна Републике Српске била је Бозе правде и грб смо имали нас немањицки, а кад је СНСД преузео власт 2006. године, одмах је то продао.

Name

Илија

23.09.2016 16:17

Криза, за кризом .. па ста ови политицари раде.. како им не досади.. Па и баба Милица поцела тразити где да иде одавде. Стварно нису нормални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економија

23.09.2016 16:30

Сваки дан неки нови косовски бој а о економији нико ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економиста

23.09.2016 22:00

О економији треба да говоре економисти. Има их 800 на бироу у Бијељини.

Name

Хеј Словени

23.09.2016 17:12

На овим нашим просторима једина ХИМНА која нас је уједињавала и која и данас подсјећа на довра времена била је Хеј Словени... Ове остале су само пјесмице за њу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анонимус

23.09.2016 19:24

Бозе правде прије свега

Name

врс рви

23.09.2016 19:27

Па зар не видиш до чега нас је довела та химна?

Name

комедија

23.09.2016 21:05

Кад смо код химне и све је накарадно у БиХ најбоље неки хит од Семсе Суљаковиц да се узме као химна.

Name

Мала

23.09.2016 21:59

Не знам ко су вам ти Словени, али ми Срби смо на овим просторима минимум 5000 година. За то постоје науцни докази.

Name

саце'рат и војска

23.09.2016 18:26

Ма штас ти пјевати,...де ти ону дјулзулејха ,јер ако бог почне дијелити правду онако како ко заслужује побице нас све за пет минута

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

23.09.2016 19:16

А да мозда вратите и краља? Па да преселите Васељенску патријарсију из Цариграда у... ста ја знам... Билецу? И да се натјера онда и ово мало зивља сто се не крсти с три прста да целива иконе по сколама? Урадите то превентивно, да нам муслимани не отму јос коју надлезност... Знате ли како се то зове у психологији? ПАРАНОЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре г. Никола

23.09.2016 20:13

Све краљевине у Европи имају истинску демократију и благостање. И код нас бих тако било да КП Југославије није донијела одлуку на 4. конгресу у Дрездену у Њемачкој да се разбије Југославија и то је урађено 1992. године. Његовој Светости Васељенском Патријарху је трон у Цариграду и нека тамо има сједиште на Вјеке Вјекова. Моја ћерка је 9 година имала православну вјеронауку у школи и никада није имала потребу да цјелива у школи икону, већ то радимо у цркви. Питање ко је овдје параноичан - Бакир Изетбеговић и ћаршија што им све смета што је српско или ми који се морамо бранити. Побогу човјече ако се неби бранили прегазили би нас и отели све као што су Шиптари уз помоћ НАТО-а српском народу на Косову и Метохији. С поштовањем! Миливоје

Name

Робот

23.09.2016 21:58

Процитајте ви мало о Васељенској патријарсији! Види се да мало знате о њој. А не ваља је узалуд спомињати.

Name

Ре г. Робот

24.09.2016 12:58

Па мијешање Васељенске патријаршије и референдума у Републици Српској је као да мијешаш бабе и жабе. О тој православној "институцији" говорим сам у усправном положају. Наравно ја нисам историчар, не мислим да некоме као Вама да се правдам а слажем се да Ви много више знате од мене. С поштовањем! Миливоје

Name

Неко тамо далеко у Сведској...

23.09.2016 19:20

Е бас сте стока...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

24.09.2016 07:37

Шта ти се*еш? Распитај се мало о грбу и химној коју Шведи користе... За све ове што изједначавају традицију и животни стандард, обратите пажњу на Норвешку, Данску , Шведску , Холндију, Луксембург, све веома традиционалне државе, њихови симболи... Добар стандард имају због нечег другог .

Name

Ре корпусу

24.09.2016 15:18

Да, да, веома су религиозни... Цитам твоје коментаре цесто, понекад се слазем са тобом, али у слуцају Сведске тотално си погријесио, извини немогу се изразити као ти, али вјера у Бога и национална свијест им ја задња рупа на свирали, а измедју осталог вецина су атеисти и немогу сконтати засто стока на балкану гине због вјере и осталих глупости, Поздрав

Name

ре СРК ВРС

24.09.2016 15:55

Хајде фрајеру прекини да лупетас висе и србујес на сваки цланак, ти нас поредис са Сведима и Скандинавијом и Луксембургом, ову земљу полуписмених, затуцаних и необразованих сељака, без индустрије и радницке и средње класе које вуку напредак неке дрзаве, земљу "сколованих" будала које диплому факултета сматрају за средство да се "запосле" у дрзавну слузбу и играју пасијанса до три сата, куцкају такве коментаре као ти по порталима, србују на паклице, а да се оним циме се баве ста год то било уопсте не занимају, не цитају, не усаврсавају се, не напредују, не схватају да је свијет постао глобална утакмица и да се са таквим знанњем и струцносцу не могу носити ни са земљама Африке, а камо ли са овиме сто ти наводис, земљу гдје се слободно предузетниство и приватна иницијатива гусе и инспекцијски терају да се слузе незаконитостима и подмицују разне тзв инспекторе а у ствари дрзавне рекетасе који раде мало за себе а мало за паразитску масинерију у јавном сектору, земљу у којој се здравлље продаје на килу, у којој се дјеца у вртицима цувају да не падну у неку рупу без икаквог програма уцења за будуцност за оцување околине за компјутерско описмењавање без кога у будуцности неце моци да опстану на у глобалној арени немилосрдне конкуренције, не уце се толеранцији и постовању и разумјевању разлицитости вец се доје мрзњом од малих ногу, земљу... ма могао бих овако до сутра, ето такву ти земљу породис са Скандинавијом и није те срамота тих бљувотина сто писес јер си 100 посто сам увјерен уваљен у дрзавном сектору и добро ти је па нам солис памет о симболима. Симболи јесу битни и то ко не схвата слабо ста зна, али битни су само ако иза њих постоји нека озбиљна садрзина, једна озбиљна организација, једна озбиљна просвецена дрзава са малим ефиксним апаратом струцних људи и експерата који је вуку напријед и цувају и подизу њен кредибилитет, дрзава која стити мањине и угрозене друствене групе, ако иза ње стоје такви као ти и представљају је то је онда уз дузно постовање писурија и смијурија и привид неке организације у циљу прелијевања јавних пара у приватне дзепове, а не дрзава и испред ње мозес нацицкати колико хоцес двоглавих, троглавих орлова и круна и симбола она це опет остати она иста смијурија и писурија и јос це са тиме исопасти јос смјеснија и урнебеснија. И да јос несто на крају у поводу твог ника којим се слузис, ја се не бих бас поносио именом корпуса ција су два комаданта осудјена на дебеле робије због ратних злоцина против цовјецности, како год и на ком год мјесту били осудјени ипак то несто говори!

Name

Доле

23.09.2016 19:55

Психопата!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зр

23.09.2016 20:08

Ја имам новчаник са грбом Немањића нажалост врло често је празан, ал нема везе нек има грб. Ја са грбом све плаћам

ОДГОВОРИТЕ
Name

тзхц

23.09.2016 20:14

Па наравно да це бити НЕМАњица.Нема сансе за ИМАњица.Сиротињо и богу си теска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дурмитор

23.09.2016 20:31

Супер, свима ће бити боље са немањицима и Боже правде. Неће бити незапослених, плате ће бити веће, пензије ће бити редовне, у болницама неће бити листе чекања, дјеца ће имати нове школе са најмодернијом опремом. Кокузлук ће бити само егзотична и заборављена ријеч. Сви ће куповати нова аута и након пар година их продавати, јер је изашао нови модел

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пастровици

23.09.2016 21:56

Господине, ви говорите о материјалним и пролазним вриједностима, а овдје се говори о цувању националног идентитета. Ви бисте продали свој народ и језик и родјену мајку да имате вецу плату. Зато нам дјеца и не знају ко смо и ста смо.

Name

пастровици 2

24.09.2016 04:32

Пробуди се пастровици, нама су дали духовне, а себи узели материјалне вриједностичја знам ко сам и шта сам, а дјеци немам шта да дам

Name

Дурмитор

24.09.2016 08:55

Ре: пастровици. Нека нама праве цркве и џамије, хаме и грбове, а себи нека узимају фабрике, дионице и некретнине па ћемо видјети за 20 година, они ће нам опет кројити капе и завидјети а ми ћемо опет паламудити око нечег небитног, само ће тад разлика у материјалном бити у милијардама, док је сад у милионима.

Name

Дурмитор

24.09.2016 09:05

И још нешто за пастровица, док мени биједа додје до чланака теби ће и вјероватно, као и половини овог народа доћи до грла. То што сам материјално ситуиран, нема везе с религијом и националном опредјељењу. Једина разлика је у томе што себе гледам само кроз себе своју породицу. Не гледам на себе као припадника било које масе. А јако добро знам ста је битно код материјалног а шта код духовног. Врло добро знам ко сам и шта сам, тако да ми то нико од политичара, као и вјерских заједница нема потребу појашњавати.

Name

Треба чувати духовне вриједности

24.09.2016 12:36

Слазем се да треба чувати духовне вријености, а да ли је господине Дурмиторе СНСД остварио то што ви желите? Е да вам одмах кажем. Није и није и неће. И нећемо више ни гласати за њих а изаћи ћемо сви на изборе, да СНСД коначно изгуби.

Name

Ало ало

23.09.2016 22:18

Ко од вас зна помножити два разломка па одузети трећи од тога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е овако

24.09.2016 12:33

2/3 пута 4/5 једнако је 8/15 минус 3/15 једнако 5/15 једнако је 1/3.

Name

Пензије

24.09.2016 06:15

..а како би било да нам врате пензије и плате бар на ниво оних у Федерацији?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

24.09.2016 07:19

Ма не би се усрећио пуно.КО каже да су Бошњаци против 9. јануара.Све које знам исти је став, ако сте славили до сад зашто то сад неком(читај : Бакир) смета. Вјечита игра Милета и Бакира. И опет ће је бити кад неком од њих нешто затреба.

Name

РЕ

24.09.2016 07:02

Српски народ се оваквом предизборном реториком само доводи у још горе стање,стање је болесно али ова реторика га добрано погоршава. За оне који имају кратко памћење да изнесем једну чињеницу: НС РС је својевремено покушала да задржи химну Боже правде али без текста, дакле, да буде само музика као што је данашња химна БиХ, та одлука је изгласана у НС али је исту поништио Уставни суд РС, дакле, ентитетски уставни суд је укинуо химну Боже правде за сва времена. Ово је предизборна прича за "болесно" бирачко тијело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дајнам бозе боље

24.09.2016 08:02

Врати нам социјалистицки морал и фабрике, то је за нас бозја правда. А без Немањица ја могу.

Name

БЛ

24.09.2016 08:12

Ма наравно. Јадан је народ који гласа за овакве.

Name

БЛ

24.09.2016 08:11

Ма Иваницу ко тебе ста пита...изабрали те муслимани на прослим изборима а на наредним це гласати само ако буду луди... Срби гласају за Милорада. Дзабе покусавас да глумис неког еxтрема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ

24.09.2016 09:27

Ха, мало сутра ће Милорад добити гласове као што је то до сада било.

Name

е неће гласати за Милорада

24.09.2016 12:30

Требали сте видјети синоћ митинг у Трну. Било је мало људи. Само они којима је добор, неколико добрих скупих аутомобила, и неки јадни напаћени људи, види им се на одјећи да тешко живе, дошли су под шатор. Шта ћеш има гладног народа. Али то не значи да ће гласати. Улица у којој се очекивало да ће бити пуна народа, била је празна, а полиција је чувала та празну улицу и није дала да се прође туда, па смо морали до куће заобилазним путем. Видјели смо и хеликоптерт којим је највјероватније дошао Додик. Ваљда он, ја нисам, ја сам била у свом кршу од југе. Судећи по малом одзиву народа на митингу, ништа од побједе СНСД-а. Што је најбитније Трн је Лакташка општина. Дакле изађимо на изборе и гласајмо за промјене. Доста је било СНСД-а. Привреда је у колапсу. Не знам шта неко нови може учинити, али ови су имали довољно времена, и дајмо шансу другима, па ако ни они ништа не ураде, опет ћемо бирати нове, али не више СНСД јер су имали пуно времена да оживе привреду али нису.

Name

Миле

25.09.2016 09:03

Е мало си се зезно у Трну је било 3 000 људи бас су се многи изненадили колико је било! Лаз је болест па се лијеците!

Name

да ли да гласам за СНСД

24.09.2016 12:12

Нешто размишљам, да ли да гласам за СНСД, па хајде да видимо: 1. Плата ми је са ВСС мања од 1000 КМ, а када ми се одбије кредит за санацију штете од поплаве остане ми 300. ДА ли је ово разлог да гласам за СНСД. НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. УУУУУУУУПООООМООЋ ДОСТА МИ ЈЕ БИЈЕДЕ. НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. НЕ МОГУ ВИШЕ И НЕЋУ 2. Истина не покошене амброзије свугдје, да ли да пустим да се погушимо? НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. НИ У ЛУДИЛУ НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. 3. Мој члан породице је демобилисани борац, нема посла, нема куће, нема стана, нема здравља, ма нема ама баш ништа. Хоћу ли због овога гласати за СНСД. НЕЕЕЕЕЕ. ЗАБОГА ХВАТА МЕ ПАНИКА, ХОЋЕ ЛИ ОНИ ОПЕТ ПОБЈЕДИТИ, Е ТЕШКО НАМА. 4. Други мој члан породице ради у приватној фирми за 600 КМ. Читаво вријеме стоји на ногама и удише нездраве материјале без икакве заштите. Хоћу ли због овога гласати за СНСД, јер то је њихова фирма. А МА НЕЋУ, НЕЋУ ПА ТАМАН ДА ЋЕ МЕ УБИТИ, ЈЕР ЋЕ МЕ СВЕ ОВО УБИТИ АКО ПОБЈЕДЕ. 5. Нису продужили рок постдипломцима за завршетак већ започетих магистарских радова, него их коче и прекидају, а они који су слабо плаћени и поред властитог труда немају 4000 КМ да плате на рачун факултета за одбрану. ДА ЛИ ЈЕ ОВО РАЗЛОГ ДА ГЛАСАМ ЗА СНСД. А НЕ, НЕ. НЕ ПАДА МИ НА ПАМЕТ. 6. Мобинг на послу пошто се клањам једину Богу на небесима, и ником другом, па ни Додику. Чекајте да размислим може ли ми ово бити разлог да гласам за СНСД? ... БОЖЕ САЧУВАЈ. 7. И сада оно главно. УНИШТЕНА ПРИВРЕДА. ИМАМО ЛИ ПРОИЗВОДНУ И ЗВОВЗ? ИМАМО ЛИ ПРИЛИВ ДЕВИЗНИХ СРЕДСТАВА У ДРЖАВУ ВЕЋИ ОД ОДЛИВА ЗА УВОЗ? НЕМАМО НАРАВНО. Е ЗАТО ОПЕТ КАЖЕМ НЕ СНСД. 8. А стање у пољопривреди? Одлазе људи са села, кажу овдје нема живота. Вапе њиве празне, ниче коров па и та амброзија која не да дјеци да дишу добијају астму и бронхитис, а родитељи су принуђени да им купују ГМО храну и храну затровану пестицидима и инскетицидима и не знам више каквим цидима, а месо да и не говорим какво је. Надувено концетратом. ДА ЛИ ЈЕ ОВО РАЗЛОГ ДА ГЛАСАМ ЗА СНСД? УХ УМОРИХ СЕ, РАЗМИШЉАЈУЋИ И РАЗМИШЉАЈУЋИ, ЉУДИ ИМАТЕ ЛИ ВИ БАР ЈЕДАН РАЗЛОГ, ЕВО ЈЕ НЕ НАЂОХ НИШТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несврстани

24.09.2016 12:52

Зато јер је Додо Србин над Србима, само он мисли добро Србима, само он мозе смирити противнике Срба, он је Тхе Цхосен Оне србин!

Name

мм

24.09.2016 12:54

Буди овца и гласај.

Name

да ли да гласам за СНСД

24.09.2016 13:44

Е стварно треба бити овца и гласати за СНСД. Чуј молим те оног од малоприје, Додик Србин над Србима, ако и јесте, па зар је то довољно, поред свега што је наведено у тексту под насловом да ли да гласам за СНСД. Па има још Срба у овој држави.

Name

Гласај

24.09.2016 13:47

А да мало размислиш о референдуму, па бољем животу после референдума кад нас баце у економску изолацију и уведу нам санкције, можда БИ ТО био разлог да гласамо за СНСД-овце. шта мислиш о томе !

Name

да ли да гласам за СНСД

24.09.2016 14:02

"Пун погодак" е "гласаћу за њих", али знаш кад НИКАД.

Name

Соле

24.09.2016 17:43

Није овдје проблем хоћеш ли гласати за Додика или неког из сзп. Овдје је проблем што нећеш имати ни тих 300 марака сто ти је остало једино ако се не потурчиш. Ја би више волио да се све српске странке сложе и да изборе сигурну државу или ако мора засад ентитет па онда да се дијелимо и гањамо лопове. Сјети се подјеле Пале-БЛ, мало је фалило да пропаднемо због неслоге и сад кад погледаш уназад једва су чекали да се сами поцијепамо јер нису успјели на њихов начин. Ја би волио да вјерујем како це СЗП промјенити нешто кад би дошли на власт али то једноставно није могуће. Нико од обе стране није у стању иста да промјени јер овом земљом владају странци. Владају толико да управљају економијом а нама је препуштено да цекамо прилику да се поубијамо цим имамо прву прилику. Кад је Додик био увезан са оним Сејфудином па био као неки европски потенцијал ја га нисам могао поднијети. Ако погледас прогресију његовог "национализма", он се окренуо давних дана јер је увидио да це изгубити и главу и круну (ако ти је то познато) уколико РС пропадне. Не прича он ове ствари од јуче, а врло је интересантно да сви они СДС-овци које је он пљувао давних дана су сад уз њега због овог јединог разлога, јер су и они онда имали исти циљ као и он сад- прво обезбиједјена слобода па онда развој. Моја жеља и циљ је изнад ових странацких препирања што се граничи са мрзњом према дијелу свог сопственог народа. Свако добро!

Name

Одговор Солету

24.09.2016 18:30

Нећу Соле остати без ових 300, нити ћу се потурчити. Ломили су ме много јачи од мене годинама и то из СНСД-а и изазвали огроман револт у мени. У Бога се уздам, јер Он све види одозго, и шта су ми радили и шта ми спремају сада на правди Бога. Али знаш ону пјесму Ђуре Јакшића: ........ И само дотле, до тог камена, до тог бедема, ногом ћеш ступит можда, поганом. Дрзнеш ли даље? . . . Чућеш громове како тишину земље слободне са грмљавином страшном кидају; Разумећеш их срцем страшљивим шта ти са смелим гласом говоре, па ћеш о стења тврдом камену бријане главе теме ћелаво у заносноме страху лупати . . .

Name

Соле

24.09.2016 22:00

Моја порука теби и осталима овдје није била усмјерена да одврацам икога за кога це те гласати. Само хоцу да кажем да би сви требали да барем за овај референдум изађемо сви (па макар га сви ниподаставали и говорили како је непотребан) и да кажемо доста покусајима да нас се уклони са ових простора. Да је СДС био на власти и урадио исто,ја би ово подрзао. Смета ми то што се обе стране поткопавају беспотребно око ствари око којих неби требало бити размимоилажења. Погледај Сеферове изјаве,нико се код њих није оградио од њега а као њихове партије су у свадји такодје. Кад нас сведу на ниво ловачке асоцијације и кажу ето вам то и сад управљајте дзаба ти и Дјура и Бог.

Name

Стаљин

25.09.2016 07:40

Па кад видим колики си текст написао сигурно имас превисе слободног времена.....

Name

Која

24.09.2016 12:32

Ово је тај референдум!! Послије референдума ће се усвојити 9. Јануар као дан државности РС. Онда иде повратак химне и грба. Послије опозив свих надлежности и одлука висиког представника. Послије ће се прогласити отцјепљење базирано на овом референдуму. Припајање Србији мало касније. То је то. Спремите се задуг и тежак пут. Мислим да ће ово постати блиски исток.

ОДГОВОРИТЕ
Name

и

24.09.2016 13:05

И нико не прича о криминалу,економији...

Name

ре.

24.09.2016 15:29

Тачно тако спремите се за пут.Уколико то покушаш бице богами пут под ноге па преко Дрине.Мислис ти да це то тако лако ици,без рата неби прошло.

Name

Да сам нешто млађи..!!

24.09.2016 15:56

Ја бих радије преко Саве. На сјевер негдје.., у хладније крајеве. Ни осврнуо се не бих. Ни једном. И да се никад више не вратим. Никад. Додијало..., у сваком погледу.

Name

СВАКА ТИ ЈЕ ЗЛАТНА

24.09.2016 17:29

Брааате тако

Name

Која

24.09.2016 20:15

Ево само јос да додам. Сутра ко излази на референдум, не смије заборавити обуци лудјацку косуљу. Сто се тице најављених санкција. Американци никад нису казњавали појединце вец народе. Са сутрасњим референдумом пониставамо договор који су они наметнули. Којем кретену треба објаснити ста Амери ради од ситних уси који их покусају изиграти.

Name

Ер

24.09.2016 13:22

Ја сам против стављања грба на заставу. То је одлика монархија, а не република. Имамо јединствену тробојку у свијету и нема потребе да стављамо грб како бисмо били препознатљиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

25.09.2016 10:28

``Ер``, Теби је дзабе било сто је сколовање било бесплатно.

Name

Дјикан

24.09.2016 13:53

Одлицан предлог браво Треба инсистирати висе на овом Иваниц како би повратио изгубљено повјерење народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

24.09.2016 14:04

Изгубио је он повјерење одавно .

Name

Момо

24.09.2016 19:13

Виц године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ехх

24.09.2016 20:26

Ехх кад се добро сагнес и потегнес проци це ти то све без проблема мој Иваницу. Сад ти хоцес националном реториком и висе од баје ... јаде један

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

25.09.2016 12:38

Свака част и треба ко хоће да пјева и слуша нека слуша ко неће немора, слушамо и ми хоџу да урличе па ником ништа.Узнемирава грађане кад спавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.09.2016 14:12

Браво Иванићу а кад ово продје доће и додик на ред да ОДГОВАРА ЗА ПЉАЧКУ!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сад досли са референдума

25.09.2016 16:06

Него ста.Ми смо земља Немањица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар Цалифорниа

25.09.2016 19:01

Српска СРБИМА, са свим обелезјима и празницима а коме се не свидја пут под ноге па у тзв федерацију

ОДГОВОРИТЕ