Осуђеник убијен снајпером у затвору!

Которанин Далибор Ђурић убијен је хицем из снајпера док је шетао затворским кругом у Заводу за извршење кривичних санкција у Спужу!

Регион 23.09.2016 | 08:07
Осуђеник убијен снајпером у затвору!
Затвореник Завода за извршење кривичних санкција (ЗИКС) у Спужу, код Подгорице, Далибор Ђурић погођен је хицем из снајпера док је шетао затворским кругом, након чега је умро, јавили су црногорски портали.

Полиција је у селу Рогамима, код Дукље, крај Подгорице, пронашла запаљено возило за које се претпоставља да су користили нападачи.

Није саопштено које је марке возило, а на су њему италијанске регистарске ознаке.

Ђурић је у јавности познат као припадник такозваног шкаљарског клана.

Ђурић се налазио у спушком затвору од 24. октобра 2014. због кривичног дјела изнуда, а у току је и суђење за насилничко понашање, које је јуче одложено због недоласка једног свједока.

Ђурић и његов друг Јован Јовановић осуђени су за кривично дјело изнуде, јер су противправно одузели возило марке "мерцедес А160" и пловило-чамац марке "фаетон", вриједности од преко 20.000 евра.

Пресудом судије Данијеле Самарџић, Ђурић је добио затворску казну од двије године, а Јовановић годину и шест мјесеци.

Осим овог кривичног дјела, Ђурић се заједно са Подгоричанином Иваном Лопичићем, који је касније убијен, нашао на оптуженичкој клупи због насилничког понашања на штету Бојана и Немање Боричића из Будве и Николе Ченића из Котора, који су пријавили полицији да су их њима непознате особе напале и претукле у локалу "Виноманиа" у Старом граду у Котору.

Ђурић се два пута нашао не мети нападача током 2006. године, а рањен је у нападу у Котору. Сумњало се да је на њега тада пуцао Слободан Стевовић, који је нешто касније убијен на Дорћолу.

У септембру 2011. године повријеђен је и у експлозији бомбе која је била постављена у улазу зграде на Новом Београду.

Извор: Мондо/Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миро семберац

23.09.2016 07:19

Како то све несто њега хтјело ..оцигледно неки фин и примјеран момак био

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орјен

24.09.2016 07:06

Све посљедица лосе власти и погресног система односно срусеног система вриједности.

ОДГОВОРИТЕ