Грујић: Био ми је потребан Дерби!

"Почетак је за мене био одличан, барем првих 90 минута. Знам да ћу бити све бољи”, поручује млади везиста Ливерпула.

Фудбал 24.09.2016 | 09:00
Грујић: Био ми је потребан Дерби!
Комплетан премијерлигашки везиста - тако себе види Марко Грујић у будућности у дресу Ливерпула. Његов први старт за Црвене на утакмици Лига купа Енглеске против Дербија менаџер Јирген Клоп је окарактерисао као “изванредан”, али млади репрезентативац Србије зна да га очекује велика борба за место стартера на Енфилду. 

Џордан Хендерсон, Ђини Вајналдум и Емре Џан су у предности, а и Адам Лалана игра сјајно на почетку шампионата, па ће Груји бити тешко да се избори у тој конкуренцији. Али, барем зна да има доста простора за напредак и спреман је да се бори за место у тиму.

“Када сам дошао на Енфилд нисам пуно обраћао пажњу на дефанзиву. Свестан сам тога, и управо је то оно што тренер тражи од мене. Покушавам да поправим тај сегемент игре, да се прилагодим Клоповима захтевима. Добро знамо какав је стандард потребан за играње у Премијер лиги. Брзина, снага, посебно за младе фудбалере, ако желе да буду комплетни за ову лигу. Кључ свега је да добро тренирам у теретани, како бих био физички снажнији, јер је то најважније у фудбалу”, испричао је Грујић у интервјуу за Ливерпул Ехо.

Висок, јак, са добром техником и шутом, има светлу будућност на Енфилду, сматрају новинари овог листа. Пореде га са Јајом Туреом и Мусом Дембелеом, али је Грујић свестан да је још миљама далеко од њих.

“Још увек учим. Млад сам и морам још да се прилагођавам енглеском фудбалу. Ако добијем шансу и минуте да покажем знање и могућност, бићу срећан. Почетак је за мене био одличан, барем првих 90 минута, и то ми је требало. Знам да ћу бити све бољи”.

На питање где види себе у првом тиму Ливепула, Београђанин каже:

“Тамо где сам играо и против Дербија. Лукас је био иза, Хендерсон и ја мало испред, и то је моја идеална позиција у средини. Сви играчи из везног реда ми доста помажу на сваком тренингу, највише Хендо. Одиграли су толико утакмица у Премијер лиги и морам да их слушам. Морам да учим од најбољих и најсиксуснијих. Знам да могу да побољшам сваки спакт игре, али сам на добром путу у овом тренутку”.

Млади Србин признаје да му је стил фудбала у Енглеској врло брз и интензиван, али да му се свиђа на Острву.

“Док сам седео на клупи на утакмици са Арсеналом у првом колу, отвориле су ми се очи. Била је то узбудљива утакмица, прејак темпо, гомила голова… Свидело ми се то што сам видео, био сам узбуђен. Али, сада је све на мени и морам да се адаптирам. Ушао сам против Барнлија и одиграо цео меч против Дербија, значи да сам на добром путу. Свака утакмица је тешка за тим, али смо добро стартовали и то је најважније за Ливерпул”, закључио је Марко Грујић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар