Grujić: Bio mi je potreban Derbi!

"Početak je za mene bio odličan, barem prvih 90 minuta. Znam da ću biti sve bolji”, poručuje mladi vezista Liverpula.

Fudbal 24.09.2016 | 09:00
Grujić: Bio mi je potreban Derbi!
Kompletan premijerligaški vezista - tako sebe vidi Marko Grujić u budućnosti u dresu Liverpula. Njegov prvi start za Crvene na utakmici Liga kupa Engleske protiv Derbija menadžer Jirgen Klop je okarakterisao kao “izvanredan”, ali mladi reprezentativac Srbije zna da ga očekuje velika borba za mesto startera na Enfildu. 

Džordan Henderson, Đini Vajnaldum i Emre Džan su u prednosti, a i Adam Lalana igra sjajno na početku šampionata, pa će Gruji biti teško da se izbori u toj konkurenciji. Ali, barem zna da ima dosta prostora za napredak i spreman je da se bori za mesto u timu.

“Kada sam došao na Enfild nisam puno obraćao pažnju na defanzivu. Svestan sam toga, i upravo je to ono što trener traži od mene. Pokušavam da popravim taj segement igre, da se prilagodim Klopovima zahtevima. Dobro znamo kakav je standard potreban za igranje u Premijer ligi. Brzina, snaga, posebno za mlade fudbalere, ako žele da budu kompletni za ovu ligu. Ključ svega je da dobro treniram u teretani, kako bih bio fizički snažniji, jer je to najvažnije u fudbalu”, ispričao je Grujić u intervjuu za Liverpul Eho.

Visok, jak, sa dobrom tehnikom i šutom, ima svetlu budućnost na Enfildu, smatraju novinari ovog lista. Porede ga sa Jajom Tureom i Musom Dembeleom, ali je Grujić svestan da je još miljama daleko od njih.

“Još uvek učim. Mlad sam i moram još da se prilagođavam engleskom fudbalu. Ako dobijem šansu i minute da pokažem znanje i mogućnost, biću srećan. Početak je za mene bio odličan, barem prvih 90 minuta, i to mi je trebalo. Znam da ću biti sve bolji”.

Na pitanje gde vidi sebe u prvom timu Livepula, Beograđanin kaže:

“Tamo gde sam igrao i protiv Derbija. Lukas je bio iza, Henderson i ja malo ispred, i to je moja idealna pozicija u sredini. Svi igrači iz veznog reda mi dosta pomažu na svakom treningu, najviše Hendo. Odigrali su toliko utakmica u Premijer ligi i moram da ih slušam. Moram da učim od najboljih i najsiksusnijih. Znam da mogu da poboljšam svaki spakt igre, ali sam na dobrom putu u ovom trenutku”.

Mladi Srbin priznaje da mu je stil fudbala u Engleskoj vrlo brz i intenzivan, ali da mu se sviđa na Ostrvu.

“Dok sam sedeo na klupi na utakmici sa Arsenalom u prvom kolu, otvorile su mi se oči. Bila je to uzbudljiva utakmica, prejak tempo, gomila golova… Svidelo mi se to što sam video, bio sam uzbuđen. Ali, sada je sve na meni i moram da se adaptiram. Ušao sam protiv Barnlija i odigrao ceo meč protiv Derbija, znači da sam na dobrom putu. Svaka utakmica je teška za tim, ali smo dobro startovali i to je najvažnije za Liverpul”, zaključio je Marko Grujić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar