ШПА: Катаи положио, али је Валенсија из пенала пресудила Алавесу!

Прва победа Слепих мишева и први пораз новајлије из Виторије! 

Фудбал 23.09.2016 | 00:07
ШПА: Катаи положио, али је Валенсија из пенала пресудила Алавесу!
Прва победа Валенсије, први потаз Алавеса у сезони и положен испит Александра Катаија у првом старту у Примери су утисци вечери меча са Местаље - 2:1.

Гол Пареха у 88. минуту из пенала је донео Валенсији тешком муком извојевану и дуго чекану победу. Смена тренера Пака Ајестарана се испоставила као корисна шок-терапија, али далеко од тога да је Валенсија решила главне проблеме. И даље ту има много разлога за бригу…

Валенсија за победу највише моће да захвали свом бившем штоперу Алексису који је очајном реакцијом у 87. минуту скривио глуп пенал над Бакалијем и омогући домаћем тиму иделану шансу да ишчупа победу.

Алавес је био надомак бода и не би било незаслужено да се вратио непоражен са Местаље. Очигледно да је клуб из Виторије тврд орах и да је освежење за Примеру. Бод против мадридског Атлетика и победа на Камп Ноу против Барселоне нису били баш пука случајност, Алавес је јако тежак ривал за победити. Валенсија је имала среће…

У такву игру Алавеса се одлично уклопио и Александар Катаи. После дебија са клупе у мечу против Депортива у прошлом колу, некадашњи играч Црвене звезде је вечерас добио шансу у стартних 11. И оправдао очекивања. Уосталом, асистирао је за једини  погодак гостију. Играо је по левој страни у формацији 4-2-3-1 и у неколико наврата намучио одбрану Валенсије. Није ни имао среће када су му неки шутеви изблокирани, а у неколико наврата ни саиграчи нису успели да да проиграју када је био у доброј позицији. Треба истаћи и Ненада Крстичића који је такође оставио одличан утисак у везном реду гостију и у неколико ситуација добро сарађивао са Катаијем.

Алавес баш није имао среће пошто је Лагвардија после пола сата игре затресао опствену мрежу када је покушао да избије лопту главом. Не може се рећи да је Валенсија заслужила то вођство. Ипак, правда је задовољена у последњем минуту првог полувремена. Катаи, који је био задужен за већину прекида, је извео корнер, а Токеро побегао неопрезном Мангалии ударцем главом поравнао резултат.

Валенсија је у другом делу игре кренула офанзивније, а гостујући тренер Пелегрино погрешио када је изабрао дефанзиву и извео из игре Крстичића и Катаија. Казна је уследила у поменутом 87. минуту после несхватљивог старта Алексиса. Три бода су остала на Местаљи, а Алавес је први пут у сезони поражен. Ипак, домаћи немају много разлога за славље јер се изазлзак из кризе на назире, док Баски не би требало да брину с обзиром на утисак који су до сада оставили у Примери.



Примера - 5. коло

Уторак:

Малага - Еибар 2:1 (1:1)
/Сандро Рамирез 44, Ен Несири  76 - Нано 42/

Севиља - Бетис 1:0 (0:0)
/Меркадо 51/

Среда:

Реал Мадрид - Виљареал 1:1 (0:1)
/Рамос 48 - Соријано 45пен/

Селта - Спортинг Хихон 2:1 (0:0)
/Уго Мало 66, Аспас 87пен - Чоп 80пен/

Реал Сосиједад - Лас Палмас 4:1 (3:0)
/Хозе 1, 53, Вела 22, Зурутуза 35 - Тана 56/

Гранада - Атлетик Билбао 1:2 (1:1)
/Карсела-Гонзалез 44 - Гарсија 15, Лапорт 77/

Барселона - Атлетико Мадрид 1:1 (1:0)
/Ракитић 41 - Кореа 61/

Четвртак:

Осасуна - Еспањол 1:2 (0:1)
/Леон 68 - Баптистао 42, Морено 72/

Депортиво - Леганес 1:2 (1:0)
/Борхес 31 - Лусијано 55, Габријел 61/

Валенсија - Алавес 2:1 (1:1)
/Лагвардија 28 аутогол, Парехо 88 пенал - Токеро 45/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар