ŠPA: Katai položio, ali je Valensija iz penala presudila Alavesu!

Prva pobeda Slepih miševa i prvi poraz novajlije iz Vitorije! 

Fudbal 23.09.2016 | 00:07
ŠPA: Katai položio, ali je Valensija iz penala presudila Alavesu!
Prva pobeda Valensije, prvi potaz Alavesa u sezoni i položen ispit Aleksandra Kataija u prvom startu u Primeri su utisci večeri meča sa Mestalje - 2:1.

Gol Pareha u 88. minutu iz penala je doneo Valensiji teškom mukom izvojevanu i dugo čekanu pobedu. Smena trenera Paka Ajestarana se ispostavila kao korisna šok-terapija, ali daleko od toga da je Valensija rešila glavne probleme. I dalje tu ima mnogo razloga za brigu…

Valensija za pobedu najviše moće da zahvali svom bivšem štoperu Aleksisu koji je očajnom reakcijom u 87. minutu skrivio glup penal nad Bakalijem i omogući domaćem timu idelanu šansu da iščupa pobedu.

Alaves je bio nadomak boda i ne bi bilo nezasluženo da se vratio neporažen sa Mestalje. Očigledno da je klub iz Vitorije tvrd orah i da je osveženje za Primeru. Bod protiv madridskog Atletika i pobeda na Kamp Nou protiv Barselone nisu bili baš puka slučajnost, Alaves je jako težak rival za pobediti. Valensija je imala sreće…

U takvu igru Alavesa se odlično uklopio i Aleksandar Katai. Posle debija sa klupe u meču protiv Deportiva u prošlom kolu, nekadašnji igrač Crvene zvezde je večeras dobio šansu u startnih 11. I opravdao očekivanja. Uostalom, asistirao je za jedini  pogodak gostiju. Igrao je po levoj strani u formaciji 4-2-3-1 i u nekoliko navrata namučio odbranu Valensije. Nije ni imao sreće kada su mu neki šutevi izblokirani, a u nekoliko navrata ni saigrači nisu uspeli da da proigraju kada je bio u dobroj poziciji. Treba istaći i Nenada Krstičića koji je takođe ostavio odličan utisak u veznom redu gostiju i u nekoliko situacija dobro sarađivao sa Kataijem.

Alaves baš nije imao sreće pošto je Lagvardija posle pola sata igre zatresao opstvenu mrežu kada je pokušao da izbije loptu glavom. Ne može se reći da je Valensija zaslužila to vođstvo. Ipak, pravda je zadovoljena u poslednjem minutu prvog poluvremena. Katai, koji je bio zadužen za većinu prekida, je izveo korner, a Tokero pobegao neopreznom Mangalii udarcem glavom poravnao rezultat.

Valensija je u drugom delu igre krenula ofanzivnije, a gostujući trener Pelegrino pogrešio kada je izabrao defanzivu i izveo iz igre Krstičića i Kataija. Kazna je usledila u pomenutom 87. minutu posle neshvatljivog starta Aleksisa. Tri boda su ostala na Mestalji, a Alaves je prvi put u sezoni poražen. Ipak, domaći nemaju mnogo razloga za slavlje jer se izazlzak iz krize na nazire, dok Baski ne bi trebalo da brinu s obzirom na utisak koji su do sada ostavili u Primeri.



Primera - 5. kolo

Utorak:

Malaga - Eibar 2:1 (1:1)
/Sandro Ramirez 44, En Nesiri  76 - Nano 42/

Sevilja - Betis 1:0 (0:0)
/Merkado 51/

Sreda:

Real Madrid - Viljareal 1:1 (0:1)
/Ramos 48 - Sorijano 45pen/

Selta - Sporting Hihon 2:1 (0:0)
/Ugo Malo 66, Aspas 87pen - Čop 80pen/

Real Sosijedad - Las Palmas 4:1 (3:0)
/Hoze 1, 53, Vela 22, Zurutuza 35 - Tana 56/

Granada - Atletik Bilbao 1:2 (1:1)
/Karsela-Gonzalez 44 - Garsija 15, Laport 77/

Barselona - Atletiko Madrid 1:1 (1:0)
/Rakitić 41 - Korea 61/

Četvrtak:

Osasuna - Espanjol 1:2 (0:1)
/Leon 68 - Baptistao 42, Moreno 72/

Deportivo - Leganes 1:2 (1:0)
/Borhes 31 - Lusijano 55, Gabrijel 61/

Valensija - Alaves 2:1 (1:1)
/Lagvardija 28 autogol, Pareho 88 penal - Tokero 45/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar