Кркић сениор тврди: Бојан је сам хтио да игра за Србију!

Жеља Фудбалског савеза Србије да ангажује бившег играча Барселоне, сада Стоука, Бојана Кркића како би играо за репрезентацију наше земље, није уродила плодом. Светска кућа фудбала је одбила захтев ФСС-а, јер је у септембру 2008. године одиграо за Шпанију један квалификациони меч за Мундијал, а како каже његов отац, Бојан Кркић сениор, сам фудбалер је пожелео да наступи за "орлове".

Фудбал 24.09.2016 | 20:30
Кркић сениор тврди: Бојан је сам хтио да игра за Србију!
"Није се (селектор Србије Славољуб) Муслин пробудио једног јутра и рекао 'Е, треба нам Кркић!'. Сами закључите ко је желео. Мислим да је то очигледно", започео је отац Кркића јуниора разговор за "Блиц".

ФИФА је поручила српском Савезу да не може да удовољи поменутом захтеву, јер су правила јасна: ако играч наступи за једну "А" селекцију, макар то било само у једној утакмици, онда не може да игра за други национални тим.

"Ја лично још увек немам званичан одговор од ФИФА да он не може да заигра за Србију", признаје Бојан Кркић сениор. Али, да је одлука светске куће фудбала коначна, потврђују дописници британских медија из Цириха, где је и седиште ФИФА.

Млади фудбалер је тог септембра 2008. као 18-годишњак ушао у 65. минуту утакмице са Јерменијом, коју су Шпанци добили са 4:0. "Црвена фурија" је потом и освојила Светско првенство 2010. у Јужној Африци, али је млади фудбалер, чији је отац Србин, остао на том једном, 35-минутном наступу за Шпанију.

Тих 35 минута су га и спречили да сада постане репрезентативац Србије.

"Да ли се кајемо због тог наступа у дресу Шпаније? Не бих да то коментаришем", рекао нам је отац фудбалера Стоука.

Бојан Кркић је рођен у шпанској Лињоли, каријеру је почео као крилни играч Барселоне, у којој је провео од 1999. до 2011. Овај 26-годишњак је потом био у Роми, Милану, вратио се у Барселону, а после наступа за Ајакс на позајмици, прешао је 2014. у Стоук сити, са којим наступа у Премијер лиги. У каријери је на 336 утакмица дао 78 голова.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар