Krkić senior tvrdi: Bojan je sam htio da igra za Srbiju!

Želja Fudbalskog saveza Srbije da angažuje bivšeg igrača Barselone, sada Stouka, Bojana Krkića kako bi igrao za reprezentaciju naše zemlje, nije urodila plodom. Svetska kuća fudbala je odbila zahtev FSS-a, jer je u septembru 2008. godine odigrao za Španiju jedan kvalifikacioni meč za Mundijal, a kako kaže njegov otac, Bojan Krkić senior, sam fudbaler je poželeo da nastupi za "orlove".

Fudbal 24.09.2016 | 20:30
Krkić senior tvrdi: Bojan je sam htio da igra za Srbiju!
"Nije se (selektor Srbije Slavoljub) Muslin probudio jednog jutra i rekao 'E, treba nam Krkić!'. Sami zaključite ko je želeo. Mislim da je to očigledno", započeo je otac Krkića juniora razgovor za "Blic".

FIFA je poručila srpskom Savezu da ne može da udovolji pomenutom zahtevu, jer su pravila jasna: ako igrač nastupi za jednu "A" selekciju, makar to bilo samo u jednoj utakmici, onda ne može da igra za drugi nacionalni tim.

"Ja lično još uvek nemam zvaničan odgovor od FIFA da on ne može da zaigra za Srbiju", priznaje Bojan Krkić senior. Ali, da je odluka svetske kuće fudbala konačna, potvrđuju dopisnici britanskih medija iz Ciriha, gde je i sedište FIFA.

Mladi fudbaler je tog septembra 2008. kao 18-godišnjak ušao u 65. minutu utakmice sa Jermenijom, koju su Španci dobili sa 4:0. "Crvena furija" je potom i osvojila Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi, ali je mladi fudbaler, čiji je otac Srbin, ostao na tom jednom, 35-minutnom nastupu za Španiju.

Tih 35 minuta su ga i sprečili da sada postane reprezentativac Srbije.

"Da li se kajemo zbog tog nastupa u dresu Španije? Ne bih da to komentarišem", rekao nam je otac fudbalera Stouka.

Bojan Krkić je rođen u španskoj Linjoli, karijeru je počeo kao krilni igrač Barselone, u kojoj je proveo od 1999. do 2011. Ovaj 26-godišnjak je potom bio u Romi, Milanu, vratio se u Barselonu, a posle nastupa za Ajaks na pozajmici, prešao je 2014. u Stouk siti, sa kojim nastupa u Premijer ligi. U karijeri je na 336 utakmica dao 78 golova.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar