Унаприједити положај пољопривредника

Удружење пољопривредника Села Семберије, проширује свој рад, па ће од сада бити активно и на подручју Мајевице, саопштено је на отварању 15. Сајма пољопривреде у Бијељини. На свечаности која је приређена за пољопривредне произвођаче. ово удружење захвалило се свима који су помагали њихов рад, те су уручили захвалнице.

Република Српска 22.09.2016 | 16:25
Унаприједити положај пољопривредника
Пољопривредници Семберије и Мајевице труде се да заштите домаћу производњу и да обезбиједе што бољи статус пољопривредника. Из удружења поручују да је ова сезона за сељаке била повољна, али да одређени проблеми већ дуго тињају.



“Ова година је била и више него повољна, али по питању тржишне економије и тржишта нисмо задовољни и самом аграрном политиком. Мора се ситуација мало уозбиљити, да ми, обични људи на селу, можемо да живимо од свога рада”, истакао је Саво Бакајлић, предсједник Удружења пољопривредника села Семберије и Мајевице.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић истиче да у Угљевику постоје ситна газдинства.

“Укрупњивањем тих газдинстава и дјеловањем преко удружења олакшаће рад и побољшати резултате пољопривредних произвођача”, каже Симић.

Без обзира што су се пољопривредници у више наврата жалили на кашњење подстицаја и немар Владе Републике Српске, из Министарства пољопривреде увјеравају да ће подстицаји бити исплаћени.

“Имамо подстицаје из 2016. и један мали дио из 2015. године, односно нису исплаћене капиталне инвестиције улагања у прехрамбену индустрију, што је око 2 милиона марака, јер смо се базирали да исплатимо текућу производњу”, рекао је помоћник министра пољопривреде Зоран Малетић.

Народни посланик из Семберије др Златко Максимовић истиче да семберски пољопривредник мора бити приоритет и нагласио да је добио обећање из министарства да ће сви подстицаји који следују пољопривредницима ускоро бити исплаћени.



“Данас сам разговарао са министром пољопривреде који је обећао да ће се наредних дана бити исплаћени сви подстицаји, за које су уредно достављена документа, јер то нашем пољопривреднику пуно значи”, истакао је Максимовић и нагласио да ће се и сам у наредном периоду још више залагати за бољи положај пољопривредника.

Овом приликом Удружење села Семберије и Мајевице уручило је захвалнице за несебичну помоћ свима који су подржавали рад овог удружења.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар