Unaprijediti položaj poljoprivrednika

Udruženje poljoprivrednika Sela Semberije, proširuje svoj rad, pa će od sada biti aktivno i na području Majevice, saopšteno je na otvaranju 15. Sajma poljoprivrede u Bijeljini. Na svečanosti koja je priređena za poljoprivredne proizvođače. ovo udruženje zahvalilo se svima koji su pomagali njihov rad, te su uručili zahvalnice.

Republika Srpska 22.09.2016 | 16:25
Unaprijediti položaj poljoprivrednika
Poljoprivrednici Semberije i Majevice trude se da zaštite domaću proizvodnju i da obezbijede što bolji status poljoprivrednika. Iz udruženja poručuju da je ova sezona za seljake bila povoljna, ali da određeni problemi već dugo tinjaju.



“Ova godina je bila i više nego povoljna, ali po pitanju tržišne ekonomije i tržišta nismo zadovoljni i samom agrarnom politikom. Mora se situacija malo uozbiljiti, da mi, obični ljudi na selu, možemo da živimo od svoga rada”, istakao je Savo Bakajlić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika sela Semberije i Majevice.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić ističe da u Ugljeviku postoje sitna gazdinstva.

“Ukrupnjivanjem tih gazdinstava i djelovanjem preko udruženja olakšaće rad i poboljšati rezultate poljoprivrednih proizvođača”, kaže Simić.

Bez obzira što su se poljoprivrednici u više navrata žalili na kašnjenje podsticaja i nemar Vlade Republike Srpske, iz Ministarstva poljoprivrede uvjeravaju da će podsticaji biti isplaćeni.

“Imamo podsticaje iz 2016. i jedan mali dio iz 2015. godine, odnosno nisu isplaćene kapitalne investicije ulaganja u prehrambenu industriju, što je oko 2 miliona maraka, jer smo se bazirali da isplatimo tekuću proizvodnju”, rekao je pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić.

Narodni poslanik iz Semberije dr Zlatko Maksimović ističe da semberski poljoprivrednik mora biti prioritet i naglasio da je dobio obećanje iz ministarstva da će svi podsticaji koji sleduju poljoprivrednicima uskoro biti isplaćeni.



“Danas sam razgovarao sa ministrom poljoprivrede koji je obećao da će se narednih dana biti isplaćeni svi podsticaji, za koje su uredno dostavljena dokumenta, jer to našem poljoprivredniku puno znači”, istakao je Maksimović i naglasio da će se i sam u narednom periodu još više zalagati za bolji položaj poljoprivrednika.

Ovom prilikom Udruženje sela Semberije i Majevice uručilo je zahvalnice za nesebičnu pomoć svima koji su podržavali rad ovog udruženja.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar