Блокада у служби предизборне кампање

"Блокирање рачуна Града Бијељина од стране Пореске управе Републике Српске, било је противзаконито и у служби предизборне кампање", навео је данас градоначелник Мићо Мићић на ванредној конференцији за новинаре.

Република Српска 22.09.2016 | 16:17
Блокада у служби предизборне кампање
"Блокадом рачуна Градске управе Бијељина због наводног дуга од 270.000 марака за порезе и доприносе запослених, Пореска управа се потпуно ставила у функцију предизборне кампање и људи који по сваку цијену желе да дођу до власти на непримјерен начин", каже Мићић.

"Ја вам морам рећи да је то потпуно у служби предизборне кампање и да се блокирање нашег рачуна није смјело десити. То је било и противзаконито и против свих моралних норми. Морам рећи да тих 260 хиљада марака које је требало да се уплати и које је нама скинуто с рачуна није уопште требало да се деси", изјавио је Мићић.

Мићић каже да Пореска управа чак није ни сачекала да Градска управа Бијељина докаже да је тај новац уплаћен, већ су скинули средства са рачуна Града по налогу за принудну наплату.

"Пореска управа је обманула и нас и банке и морам рећи оног момента кад су нам донијели рјешење о принудној наплати , прије него су сачекали да ми докажемо да смо у праву , они су нама скинули паре с рачуна.

Када смо то рекли и када смо сравнили картице испоставило се да они нису прокњижили једну мјесечну уплату пореза и доприноса за плате у градској управи. Сад је чиста чињеница , чиста истина да смо ми упретплати 260 хиљада марака.

Тражим извињење, тражим да врате паре. Тренутно има 301 хиљада марака на рачуну града Бијељина тако да нити је могао рачун бити блокиран нити је требао бити блокиран. Значи ниједног јединог дана Градска управа није била неликвидна и ниједног јединог минута нисмо били неликвидни", рекао је Мићић.

Градоначелник Бијељине је апеловао да се државне институције понашају достојанствено и да појединци не злоупотребљавају положај због изборне кампање.

БН телевизија