Blokada u službi predizborne kampanje

"Blokiranje računa Grada Bijeljina od strane Poreske uprave Republike Srpske, bilo je protivzakonito i u službi predizborne kampanje", naveo je danas gradonačelnik Mićo Mićić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Republika Srpska 22.09.2016 | 16:17
Blokada u službi predizborne kampanje
"Blokadom računa Gradske uprave Bijeljina zbog navodnog duga od 270.000 maraka za poreze i doprinose zaposlenih, Poreska uprava se potpuno stavila u funkciju predizborne kampanje i ljudi koji po svaku cijenu žele da dođu do vlasti na neprimjeren način", kaže Mićić.

"Ja vam moram reći da je to potpuno u službi predizborne kampanje i da se blokiranje našeg računa nije smjelo desiti. To je bilo i protivzakonito i protiv svih moralnih normi. Moram reći da tih 260 hiljada maraka koje je trebalo da se uplati i koje je nama skinuto s računa nije uopšte trebalo da se desi", izjavio je Mićić.

Mićić kaže da Poreska uprava čak nije ni sačekala da Gradska uprava Bijeljina dokaže da je taj novac uplaćen, već su skinuli sredstva sa računa Grada po nalogu za prinudnu naplatu.

"Poreska uprava je obmanula i nas i banke i moram reći onog momenta kad su nam donijeli rješenje o prinudnoj naplati , prije nego su sačekali da mi dokažemo da smo u pravu , oni su nama skinuli pare s računa.

Kada smo to rekli i kada smo sravnili kartice ispostavilo se da oni nisu proknjižili jednu mjesečnu uplatu poreza i doprinosa za plate u gradskoj upravi. Sad je čista činjenica , čista istina da smo mi upretplati 260 hiljada maraka.

Tražim izvinjenje, tražim da vrate pare. Trenutno ima 301 hiljada maraka na računu grada Bijeljina tako da niti je mogao račun biti blokiran niti je trebao biti blokiran. Znači nijednog jedinog dana Gradska uprava nije bila nelikvidna i nijednog jedinog minuta nismo bili nelikvidni", rekao je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine je apelovao da se državne institucije ponašaju dostojanstveno i da pojedinci ne zloupotrebljavaju položaj zbog izborne kampanje.

BN televizija