Отворен Међународни сајам пољопривреде

У Бијељини је данас отворен 15. Међународни сајам пољопривреде „Интерагро 2016" на којем учествује 140 излагача из Републике Српске, Србије, Хрватске, Словеније и Аустрије.

Република Српска 22.09.2016 | 16:04
Отворен Међународни сајам пољопривреде
Сајам је отворио министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић који је рекао да ова манифестација из године у годину све више напредује и да представља добру прилику за домаће привреднике и госте из региона да успоставе пословне контакте.



Посјетиоцима и гостима прије отварања Сајма обратили су се и градоначелник Бијељине Мићо Мићић и вршилац дужности предузећа „Град" Жељко Гребић, као и представници привредних комора Београда, Војводине и Републике Српске.

"Веома је значајно за наш град што се Сајам пољопривреде одржава баш у Бијељини, јер је пољопривреда стратешки веома битна грана за Семберију и читаву Републику Српску, а Семберија је увијек била житница Републике Српске.



У данашње вријеме се није лако бавити пољопривредом, с обзиром на честе временске непогоде, те је зато веома битно обезбиједити подстицаје за наше пољопривреднике, да би наши пољопривредни производи били што квалитетнији.

Град Бијељина је због тога и основао Аграрни фонд, јер ми мислимо на наше пољопривредне произвођаче и желимо да им помогнемо на сваки могући начин", навео је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, додајући да је развојном стратегијом града Бијељина предвиђено да Аграрни фонд буде од још веће користи за пољопривреднике, да би Семберија постало пожељно подручје за бављење пољопривредом.



Сајам се одржава на Агротржном центру „Кнез Иво од Семберије", а на 5.500 метара квадратних отвореног и затвореног простора изложени су пољопривредна механизација и опрема, прехрамбени производи, сјеменска роба, средства за заштиту биља, сточна храна и адитиви.

У оквиру Сајма биће организована научно-стручна савјетовања, јавне трибине о пољопривреди и комерцијалне презентације.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар