Otvoren Međunarodni sajam poljoprivrede

U Bijeljini je danas otvoren 15. Međunarodni sajam poljoprivrede „Interagro 2016" na kojem učestvuje 140 izlagača iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Republika Srpska 22.09.2016 | 16:04
Otvoren Međunarodni sajam poljoprivrede
Sajam je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić koji je rekao da ova manifestacija iz godine u godinu sve više napreduje i da predstavlja dobru priliku za domaće privrednike i goste iz regiona da uspostave poslovne kontakte.



Posjetiocima i gostima prije otvaranja Sajma obratili su se i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i vršilac dužnosti preduzeća „Grad" Željko Grebić, kao i predstavnici privrednih komora Beograda, Vojvodine i Republike Srpske.

"Veoma je značajno za naš grad što se Sajam poljoprivrede održava baš u Bijeljini, jer je poljoprivreda strateški veoma bitna grana za Semberiju i čitavu Republiku Srpsku, a Semberija je uvijek bila žitnica Republike Srpske.



U današnje vrijeme se nije lako baviti poljoprivredom, s obzirom na česte vremenske nepogode, te je zato veoma bitno obezbijediti podsticaje za naše poljoprivrednike, da bi naši poljoprivredni proizvodi bili što kvalitetniji.

Grad Bijeljina je zbog toga i osnovao Agrarni fond, jer mi mislimo na naše poljoprivredne proizvođače i želimo da im pomognemo na svaki mogući način", naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, dodajući da je razvojnom strategijom grada Bijeljina predviđeno da Agrarni fond bude od još veće koristi za poljoprivrednike, da bi Semberija postalo poželjno područje za bavljenje poljoprivredom.



Sajam se održava na Agrotržnom centru „Knez Ivo od Semberije", a na 5.500 metara kvadratnih otvorenog i zatvorenog prostora izloženi su poljoprivredna mehanizacija i oprema, prehrambeni proizvodi, sjemenska roba, sredstva za zaštitu bilja, stočna hrana i aditivi.

U okviru Sajma biće organizovana naučno-stručna savjetovanja, javne tribine o poljoprivredi i komercijalne prezentacije.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar