БИМАЛ међу 100 највећих у привреди

У оквиру пројекта „100 највећих компанија у БиХ“ које су у 2015. години остварили најбоље пословне резултате, у организацији Привредне штампе и Пословних новина, брчанска фабрика БИМАЛ налази се на челу листе најуспјешнијих компанија у производњи прехрамбених производа у Босни и Херцеговинипрема анализи економских показатеља из биланса стања и успјеха ове компаније.

Босна и Херцеговина 22.09.2016 | 12:44
БИМАЛ међу 100 највећих у привреди
На церемонији одржаној данас у Спољнотрговинској комори БиХ представљене су ранг листе великих, средњих и малих предузећа која су у прошлој години остварила најбоље пословне резултате. У оквиру анализе водећих грана привреде, у категорији производње прехрамбених производа у Босни и Херцеговини, БИМАЛ је најбоља компанија по анализираном укупном приходу у 2015. години.

У оквиру одржане панел-дискусије о теми „100 највећих у БиХ на путу ка Еуропској унији“, на којој се међу респектабилним представницима привреде БиХ нашао и извршни директор за економска питања компаније БИМАЛ, Шевал Суљкановић, истакнуто је да економски подаци Босне и Херцеговине показују како сто највећих предузећа има више од 50% учешћа у укупном извозу земље, што доказује да је и брчански БИМАЛ међу најзначајнијим носиоцима привредног развоја Босне и Херцеговине.

„БИМАЛ-ова стратегија успјеха је снабдијевање домаћег тржишта јестивим уљем произведеним по највишим еуропским и свјетским стандардима квалитета, те извоз тог квалитета у све већи број земаља гдје наши производи могу бити итекако конкурентни“, наглашава Суљкановић.



Ширењем извоза и дистрибуције, БИМАЛ-ово уље се данас може наћи на скоро свим тржиштима Западног Балкана, земљама Еуропске уније Хрватска, Словенија, Аустрија, Њемачка, Холандија, док посљедњих неколико година компанија биљежи све већи извоз у Турску и земље Блискогистока, међу којима су Саудијска Арабија, Уједињени Арапски Емирати, Либанон и Израел.

Извозном оријентацијом продаје БИМАЛ је прошле године доспио и на тржиште Кине, а ове године испоручене су и прве количине јестивог уља у Малезију.

„Након уласка на тржиште Кине и Малезије, у плану је даљње ширење продаје на Далеком истоку и на још нека, нова тржишта“, најавио је Суљкановић.

Од 2002. године брчанска фабрика БИМАЛ прерађује уљарице и на тржисте пласира квалитетне производе у виду јестивих уља за домаће потрошаче, као и извозна тржишта на којима остварује све веће присуство, остварујући тако и константан раст и развој пословања, због чега се и нашла прва на листи компанија у прехрамбеној индустрији и међу 100 највећих великих предузећа у 2015. години.

Коментари / 0

Оставите коментар