Ðурић избјегао хапшење на Космету

Косовска полиција, која је синоћ у Грачаници зауставила возило у којем се налази директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић, и захтевала да он напусти Косово, нешто касније је рекла да ће му омогућити да настави посету по протоколу.

Србија 22.09.2016 | 07:15
Ðурић избјегао хапшење на Космету
Косовски полицајци су рекли да имају наредбу да га отпрате до Мердара под претњом хапшења, ако директор Канцеларије за КиМ то одбије.

Ђурић има уредно најављену посету Косову и Метохији, која истиче у четвртак ујутру и у складу са ранијим споразумима између Београда и Приштине.

Он се треУ Грачаници се окупило стотинак мештана, а присутне су биле и јаке снаге косовске полиције.


Анел Грбовић
 
На лицу места су и били заменик косовског премијера Бранимир Стојановић, али и градоначелник Владета Костић.

На раскрсници на којој је заустављен аутомобил у коме се налазио Ðурић, окупио се велики број грађана који се на тренутке оглашавали скандирањем: "Србија, Србија".


А. Грбовић
 
Шиптари увукли канџе: Полиција омогућила Ђурићу наставак посете

Након пола сата-сат, полиција је саопштила Ðурићу и људима у његовој пратњи да ће им бити омогућен пролаз и наставак посете, што су грађани пропратили аплаузом и скандирањем "Марко Србине".

Ðурић је тада, по први пут после заустављања возила изашао из аутомобила и отпоздравио грађанима.

Ðурић је рекао да је дошао у Грачаницу да буде са својим народом и да је, захваљујући спонтаном окупљању и заједништву српског народа, пропао тај, како га је назвао, срамни покушај косовске полиције.

- Јединством грађана показали смо да ни косовска полиција, која није ту када треба да заштити Србе и српске светиње, не може да се понаша како хоће- рекао је Ðурић.
 
Ђурић после инцидента: Народ ме спасао од хапшења

Он је налгасио да нико и никада неће успети да заустави Србе у њиховој жељи за останком и опстанком на Косову и Метохији. 

- Мислим да је срамни покушај косовске полиције бацио љагу на већину грађана КиМ албанске и свих националности- нагласио је Ðурић.

Он је казао да је као разлог за покушај његовог хапшења и депортовања са Косова наведен "некакав прекршај агенде", чега није било.

Ðурић је на крају рекао да не зна зашто се све то десило и са чим има везе, али је истакао да то "нема везе са здравим разумом".

Извор: Агенције/Информер

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милос

22.09.2016 05:30

То је европска унија ! Навикните се !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

22.09.2016 05:53

Није ти то БОСНА да се зајебавас како ти воља. Ред и дисциплина се мора постовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

22.09.2016 06:52

Мислио си Босна и Херцеговина или ријека Босна..

Name

МИХАИЛО МИКИЦ

22.09.2016 05:58

Са здравим разумом нема везе ни садасња политике УЗЕ СРБије према СРБима на КиМ!

ОДГОВОРИТЕ