Ðurić izbjegao hapšenje na Kosmetu

Kosovska policija, koja je sinoć u Gračanici zaustavila vozilo u kojem se nalazi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, i zahtevala da on napusti Kosovo, nešto kasnije je rekla da će mu omogućiti da nastavi posetu po protokolu.

Srbija 22.09.2016 | 07:15
Ðurić izbjegao hapšenje na Kosmetu
Kosovski policajci su rekli da imaju naredbu da ga otprate do Merdara pod pretnjom hapšenja, ako direktor Kancelarije za KiM to odbije.

Đurić ima uredno najavljenu posetu Kosovu i Metohiji, koja ističe u četvrtak ujutru i u skladu sa ranijim sporazumima između Beograda i Prištine.

On se treU Gračanici se okupilo stotinak meštana, a prisutne su bile i jake snage kosovske policije.


Anel Grbović
 
Na licu mesta su i bili zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, ali i gradonačelnik Vladeta Kostić.

Na raskrsnici na kojoj je zaustavljen automobil u kome se nalazio Ðurić, okupio se veliki broj građana koji se na trenutke oglašavali skandiranjem: "Srbija, Srbija".


A. Grbović
 
Šiptari uvukli kandže: Policija omogućila Đuriću nastavak posete

Nakon pola sata-sat, policija je saopštila Ðuriću i ljudima u njegovoj pratnji da će im biti omogućen prolaz i nastavak posete, što su građani propratili aplauzom i skandiranjem "Marko Srbine".

Ðurić je tada, po prvi put posle zaustavljanja vozila izašao iz automobila i otpozdravio građanima.

Ðurić je rekao da je došao u Gračanicu da bude sa svojim narodom i da je, zahvaljujući spontanom okupljanju i zajedništvu srpskog naroda, propao taj, kako ga je nazvao, sramni pokušaj kosovske policije.

- Jedinstvom građana pokazali smo da ni kosovska policija, koja nije tu kada treba da zaštiti Srbe i srpske svetinje, ne može da se ponaša kako hoće- rekao je Ðurić.
 
Đurić posle incidenta: Narod me spasao od hapšenja

On je nalgasio da niko i nikada neće uspeti da zaustavi Srbe u njihovoj želji za ostankom i opstankom na Kosovu i Metohiji. 

- Mislim da je sramni pokušaj kosovske policije bacio ljagu na većinu građana KiM albanske i svih nacionalnosti- naglasio je Ðurić.

On je kazao da je kao razlog za pokušaj njegovog hapšenja i deportovanja sa Kosova naveden "nekakav prekršaj agende", čega nije bilo.

Ðurić je na kraju rekao da ne zna zašto se sve to desilo i sa čim ima veze, ali je istakao da to "nema veze sa zdravim razumom".

Izvor: Agencije/Informer

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Milos

22.09.2016 05:30

To je evropska unija ! Naviknite se !

ODGOVORITE
Name

Svasta

22.09.2016 05:53

Nije ti to BOSNA da se zajebavas kako ti volja. Red i disciplina se mora postovati.

ODGOVORITE
Name

Нешо

22.09.2016 06:52

Мислио си Босна и Херцеговина или ријека Босна..

Name

MIHAILO MIKIC

22.09.2016 05:58

Sa zdravim razumom nema veze ni sadasnja politike UZE SRBije prema SRBima na KiM!

ODGOVORITE