Реконструкција пута Требиње – Љубиње

В.д. директора "Путева Републике Српске" Ненад Нешић и кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња Лука Петровић озваничили су почетак реконструкције магистралног пута Требиње – Љубиње.

Република Српска 21.09.2016 | 20:40
Реконструкција пута Требиње – Љубиње
Нешић и Петровић кажу да је планирано да се до краја ове године реконструишу најкритичније тачке на магистралном путу Требиње – Љубиње дужине 60 километара, а да се у наредној години заврши комплетна дионица. „У овој години ћемо радити ове критичне дијелове, а до краја године, односно у нареднној години ћемо завршити комплетну дионицу, односно рехабилитацију цијеле дионице. Данас ће ме надзорни орган упознати колико је то тачно километара”, каже Ненад Нешић, в.д. директора "Путева Републике Српске".

Иако се ради о пројекту који се најчешће спомиње пред изборе, Петровић каже да су се тек сада стекли услови за почетак реконструкције.

“Морам да кажем да је ово било једно од предизбоирних обећања 2014. и стекли су се услови након изласка пројектног тима, сагледавања критичних тачака. Ових дана се врше радови на овом путу, а као што смо чули од директора, комплетан посао би требало да буде урађен до краја сљедеће године. Ово је био један од вишегодишњих захтјева градске управе и задовољство ми је да реализујемо већ ове године све кртичне тачке, а наредне године цијелокупну дионицу. Наравно, ми из Херцеговине нећемо стати на томе, а следећи пут за план инвестиција који ћемо тражити у 2017. јесте пут Љубиње – Столац, који мора да добије свој коначан облик”, истакао је Лука Петровић, кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња.

Према ранијим прорачунима вриједност пројакта износила је 16 милиона марака, али како каже Петровић, због претходно извођених радова комплетан посао реконтрукције не би требало да буде већи од 10 милиона.



БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ја

21.09.2016 18:51

Све го лопов,по фаци им се види. Несић је сировина,види му се по ставу и говору

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехех

21.09.2016 19:27

За тих 16 милиона се могу направити 6 солитера у Требињу и преселити пола Љубиња, а будзет који опстина љубиње потроси усмјерити ка инвестиције и запосљавање људи, ја би вукојебину звану Љубиње укинуо и преселио народ у Требиње да зиви и ради нотмално.

Name

Брегови

21.09.2016 20:37

Шта да раде у Требињу када ни ми немамо посла?

Name

хехех

22.09.2016 02:58

Будзет опстине Љубиње је 2 милиона марака, укинути опстину, преселити те људе у Требиње а тих 2 милиона дати као субвенције за запосљавање, нема те фабрике и цовјека који не би покренуо бизнис, за 10 година 20 милиона субвенција, сви би се запослили гарантујем ти. Цак би и Требиње зивнуло. Ста се овако добије, стални троскови у путеве, одрзавање путева, водовода канализације, оптицких каблова и сл, казем ти у 10ак солитера у Требињу је цитаво Љубиње..... док овако 2 милиона оде на плате нерадницима у опстини, 16 милиона на асфаллт од кога се не зиви.

Name

Мислим-Ман

21.09.2016 20:18

Ја сам рођени требињац. Овај пут је од никаквог значаја, њиме не пролази пуно аута и чисто сумњам да ће икада овдје бити брза пута. Немојте насједати на ове предизборне шупље. Ширина пута се мјери бројем путника који га користе а само са знате како је прије рата било и каква је сад то пустара проћи тим путем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катанацо

21.09.2016 21:23

Требињац немас појма и сути

Name

Село

21.09.2016 21:15

Много ме занима засто се политицари увјек пред гласање обрацају градјанима разних прфила и тек опет за 4 године то је толико провидно АСФАЛТИРАЊЕ ПУТЕВА ПО 100,200, 500мза поједина села боље рецено гамо гдје оцекују највисе гласова

ОДГОВОРИТЕ