Rekonstrukcija puta Trebinje – Ljubinje

V.d. direktora "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić i kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović ozvaničili su početak rekonstrukcije magistralnog puta Trebinje – Ljubinje.

Republika Srpska 21.09.2016 | 20:40
Rekonstrukcija puta Trebinje – Ljubinje
Nešić i Petrović kažu da je planirano da se do kraja ove godine rekonstruišu najkritičnije tačke na magistralnom putu Trebinje – Ljubinje dužine 60 kilometara, a da se u narednoj godini završi kompletna dionica. „U ovoj godini ćemo raditi ove kritične dijelove, a do kraja godine, odnosno u narednnoj godini ćemo završiti kompletnu dionicu, odnosno rehabilitaciju cijele dionice. Danas će me nadzorni organ upoznati koliko je to tačno kilometara”, kaže Nenad Nešić, v.d. direktora "Puteva Republike Srpske".

Iako se radi o projektu koji se najčešće spominje pred izbore, Petrović kaže da su se tek sada stekli uslovi za početak rekonstrukcije.

“Moram da kažem da je ovo bilo jedno od predizboirnih obećanja 2014. i stekli su se uslovi nakon izlaska projektnog tima, sagledavanja kritičnih tačaka. Ovih dana se vrše radovi na ovom putu, a kao što smo čuli od direktora, kompletan posao bi trebalo da bude urađen do kraja sljedeće godine. Ovo je bio jedan od višegodišnjih zahtjeva gradske uprave i zadovoljstvo mi je da realizujemo već ove godine sve krtične tačke, a naredne godine cijelokupnu dionicu. Naravno, mi iz Hercegovine nećemo stati na tome, a sledeći put za plan investicija koji ćemo tražiti u 2017. jeste put Ljubinje – Stolac, koji mora da dobije svoj konačan oblik”, istakao je Luka Petrović, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja.

Prema ranijim proračunima vrijednost projakta iznosila je 16 miliona maraka, ali kako kaže Petrović, zbog prethodno izvođenih radova kompletan posao rekontrukcije ne bi trebalo da bude veći od 10 miliona.



BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ja

21.09.2016 18:51

Sve go lopov,po faci im se vidi. Nesić je sirovina,vidi mu se po stavu i govoru

ODGOVORITE
Name

heheh

21.09.2016 19:27

Za tih 16 miliona se mogu napraviti 6 solitera u Trebinju i preseliti pola Ljubinja, a budzet koji opstina ljubinje potrosi usmjeriti ka investicije i zaposljavanje ljudi, ja bi vukojebinu zvanu Ljubinje ukinuo i preselio narod u Trebinje da zivi i radi notmalno.

Name

Bregovi

21.09.2016 20:37

Šta da rade u Trebinju kada ni mi nemamo posla?

Name

heheh

22.09.2016 02:58

Budzet opstine Ljubinje je 2 miliona maraka, ukinuti opstinu, preseliti te ljude u Trebinje a tih 2 miliona dati kao subvencije za zaposljavanje, nema te fabrike i covjeka koji ne bi pokrenuo biznis, za 10 godina 20 miliona subvencija, svi bi se zaposlili garantujem ti. Cak bi i Trebinje zivnulo. Sta se ovako dobije, stalni troskovi u puteve, odrzavanje puteva, vodovoda kanalizacije, optickih kablova i sl, kazem ti u 10ak solitera u Trebinju je citavo Ljubinje..... dok ovako 2 miliona ode na plate neradnicima u opstini, 16 miliona na asfallt od koga se ne zivi.

Name

Mislim-Man

21.09.2016 20:18

Ja sam rođeni trebinjac. Ovaj put je od nikakvog značaja, njime ne prolazi puno auta i čisto sumnjam da će ikada ovdje biti brza puta. Nemojte nasjedati na ove predizborne šuplje. Širina puta se mjeri brojem putnika koji ga koriste a samo sa znate kako je prije rata bilo i kakva je sad to pustara proći tim putem.

ODGOVORITE
Name

Katanaco

21.09.2016 21:23

Trebinjac nemas pojma i suti

Name

Selo

21.09.2016 21:15

Mnogo me zanima zasto se politicari uvjek pred glasanje obracaju gradjanima raznih prfila i tek opet za 4 godine to je toliko providno ASFALTIRANJE PUTEVA PO 100,200, 500mza pojedina sela bolje receno gamo gdje ocekuju najvise glasova

ODGOVORITE