Добој: Храм обиљежио Малу Госпојину

Спомен-црква посвећена Рођењу пресвете Богородице обиљежила је данас своју крсну славу - Малу Госпојину, којој је присуствовао велики број гостију из Добоја и околине.

Република Српска 21.09.2016 | 18:00
Добој: Храм обиљежио Малу Госпојину
Осим великог броја грађана и руководства града, слави је присуствовао и Младен Иванић, српски члан предсједништва БиХ, а посебну драж слави једног од најљепших добојских храмова дала је и свечана литија која је прошла улицама града. Ове године спомен-црква има једног, а за сљедећу годину пријавила су се два кума.

Овогодишња кума цркве Петра Божичковић не крије задовољство својом улогом у данашњем празнику. „За мене је ово посебна част и заиста уживам у томе", каже Божићковићева.

Данијел Јошић и Славко Глигорић биће кумови сљедеће године за Малу Госпојину. „За ову цркву сам везан, јер је то и моја крсна слава, тако да ћу са задовољством кумовати са својим колегом Јошићем“, истиче Глигорић.

Овај храм који је посвећен свим страдалим Србима из Другог свјетског рата и посљедњег отаџбинског рата, освећен је на данашњи дан прије шест година, а сам храм један је од најљепших у Републици Српској.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар