Doboj: Hram obilježio Malu Gospojinu

Spomen-crkva posvećena Rođenju presvete Bogorodice obilježila je danas svoju krsnu slavu - Malu Gospojinu, kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju iz Doboja i okoline.

Republika Srpska 21.09.2016 | 18:00
Doboj: Hram obilježio Malu Gospojinu
Osim velikog broja građana i rukovodstva grada, slavi je prisustvovao i Mladen Ivanić, srpski član predsjedništva BiH, a posebnu draž slavi jednog od najljepših dobojskih hramova dala je i svečana litija koja je prošla ulicama grada. Ove godine spomen-crkva ima jednog, a za sljedeću godinu prijavila su se dva kuma.

Ovogodišnja kuma crkve Petra Božičković ne krije zadovoljstvo svojom ulogom u današnjem prazniku. „Za mene je ovo posebna čast i zaista uživam u tome", kaže Božićkovićeva.

Danijel Jošić i Slavko Gligorić biće kumovi sljedeće godine za Malu Gospojinu. „Za ovu crkvu sam vezan, jer je to i moja krsna slava, tako da ću sa zadovoljstvom kumovati sa svojim kolegom Jošićem“, ističe Gligorić.

Ovaj hram koji je posvećen svim stradalim Srbima iz Drugog svjetskog rata i posljednjeg otadžbinskog rata, osvećen je na današnji dan prije šest godina, a sam hram jedan je od najljepših u Republici Srpskoj.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar