Вишеград: Пријем за породице погинулих

Поводом Мале Госпојине - крсне славе општине Вишеград, начелник општине Славиша Мишковић организовао је у Хотелу „Андрићев конак“ пријем за породице погинулих српских бораца и ратних војних инвалида одбрамбено-отаџбинског рата.

Република Српска 21.09.2016 | 18:06
Вишеград: Пријем за породице погинулих
Мишковић је у обраћању породицама истакао да је усталио да све велике празнике, као што су Дан Републике Српске и Мала Госпојина, започне са свечаношћу којој ће присуствовати они који су за слободу дали своје најмилије.

„Нећемо упасти у замку политике и предстојећих избора, јер сматрам да су удружења грађана, невладине организације, култура и спорт аполитични, што је добро, јер се само тако могу побиједити све изопачености друштва у коме живимо", рекао је Мишковић.

Он је подсјетио да је овакав пријем заживио прије три године, јер породице погинулих српских јунака траже само мало пажње и достојанства, као и сама борачка организација.

Први човјек вишеградске општине изразио је наду да ће овакви претпразнични сусрети постати традиција. „Чинили смо све што се у овим условима учинити може, да се олакша живот члановима породица погинулих бораца, па смо тако успјели да обезбједимо за 137 породица рјешења за станове, 115 их је тај стамбени простор укњижило у трајно власништво, 60 је добило новчану накнаду за рјешавање стамбеног питања, али је остало још око 40 фамилија које имају неадекватне станове", додао је Мишковић.

Командант Друге подринске бригаде Војске Републике Српске Лука Драгичевић захвалио је општини на пријему и породицама на одзиву и изразио наду да ће овакви догађаји постати традиција јер је то, као што је рекао, најмање што су ове фамилије заслужиле.

Предсједник Предсједништва Борачке организације у Вишеграду Милисав Васић још једном је поновио да ово удружење грађана има изузетну сарадњу са општином и да нема неслагања ни по каквим питањима.

Пријемом је био дирнут и Милијан Ћећез који је пријем оцијенио као диван гест општинских власти, а Мирослава Јеремић каже да се овако доказује да крсна слава општине припада свима и породицама погинулих, и свим грађанима Вишеграда, док Ратко Маунага сматра да се овакви догађаји ријетко организују у сусједним општинама.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зеро

21.09.2016 17:38

И ово је за Уставни суд,доста сељаклука.

ОДГОВОРИТЕ