Višegrad: Prijem za porodice poginulih

Povodom Male Gospojine - krsne slave opštine Višegrad, načelnik opštine Slaviša Mišković organizovao je u Hotelu „Andrićev konak“ prijem za porodice poginulih srpskih boraca i ratnih vojnih invalida odbrambeno-otadžbinskog rata.

Republika Srpska 21.09.2016 | 18:06
Višegrad: Prijem za porodice poginulih
Mišković je u obraćanju porodicama istakao da je ustalio da sve velike praznike, kao što su Dan Republike Srpske i Mala Gospojina, započne sa svečanošću kojoj će prisustvovati oni koji su za slobodu dali svoje najmilije.

„Nećemo upasti u zamku politike i predstojećih izbora, jer smatram da su udruženja građana, nevladine organizacije, kultura i sport apolitični, što je dobro, jer se samo tako mogu pobijediti sve izopačenosti društva u kome živimo", rekao je Mišković.

On je podsjetio da je ovakav prijem zaživio prije tri godine, jer porodice poginulih srpskih junaka traže samo malo pažnje i dostojanstva, kao i sama boračka organizacija.

Prvi čovjek višegradske opštine izrazio je nadu da će ovakvi pretpraznični susreti postati tradicija. „Činili smo sve što se u ovim uslovima učiniti može, da se olakša život članovima porodica poginulih boraca, pa smo tako uspjeli da obezbjedimo za 137 porodica rješenja za stanove, 115 ih je taj stambeni prostor uknjižilo u trajno vlasništvo, 60 je dobilo novčanu naknadu za rješavanje stambenog pitanja, ali je ostalo još oko 40 familija koje imaju neadekvatne stanove", dodao je Mišković.

Komandant Druge podrinske brigade Vojske Republike Srpske Luka Dragičević zahvalio je opštini na prijemu i porodicama na odzivu i izrazio nadu da će ovakvi događaji postati tradicija jer je to, kao što je rekao, najmanje što su ove familije zaslužile.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije u Višegradu Milisav Vasić još jednom je ponovio da ovo udruženje građana ima izuzetnu saradnju sa opštinom i da nema neslaganja ni po kakvim pitanjima.

Prijemom je bio dirnut i Milijan Ćećez koji je prijem ocijenio kao divan gest opštinskih vlasti, a Miroslava Jeremić kaže da se ovako dokazuje da krsna slava opštine pripada svima i porodicama poginulih, i svim građanima Višegrada, dok Ratko Maunaga smatra da se ovakvi događaji rijetko organizuju u susjednim opštinama.



BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zero

21.09.2016 17:38

I ovo je za Ustavni sud,dosta seljakluka.

ODGOVORITE