"Бекенбауер не заслужује надимак - Кајзер Франц''!

Већина Немаца верује да легендарни Франц Бекенбауер више не заслужује надимак "Кајзер Франц"!

Фудбал 22.09.2016 | 15:00
"Бекенбауер не заслужује надимак -  Кајзер Франц''!
Овакав став преовладава у немачкој јавности због нових навода да је Бекенбауер узео новац за учешће у организацији Светског првенства у Немачкој 2006. године, иако је рекао да је радио волонтерски.

Према анкети коју је објавио магазин Штерн, од 1.200 испитаника 55 одсто је навело да Бекенбауеров надимак 'цар' више није оправдан.

С друге стране, 35 одсто њх рекло је да човек који је са Немачком као играч (1974) ; и селектор (1990) освојио Светско првенство заслужује такав надимак, који су му дали медији крајем шездесетих година прошлог века.

Прошле недеље недељник Шпигл је објавио да је Бекенбауер добио 5,5 милиона евра за учешће у организацији Светског првенства у Немачкој 2006. године, иако је увек тврдио да је тај посао обављао волонтерски.

Наводи се да му је Фудбалски савез директно уплатио новац који је узео од донација спонзора.

Тај случај није у вези са истрагом која се води против Бекенбауера у склопу доделе Мундијала Немачкој, осим што му је окрњио имиџ легенде немачког фудбала.

Швајцарско тужилаштво је крајем августа покренуло кривични поступак против Бекенбауера и двојице бивших председника Фудбалског савеза Немачке због наводне корупције, прања новца и злоупотреба у вези с доделом Мундијала Немачкој.

Током финалног гласања Немачка је са 12:11 победила Јужну Африку и додељено јој је Светско првенство 2006. године.

Бекенбауер је прошлог октобра признао да је погрешио током кандидатуре 2000. године, али је негирао да је купио гласове.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар