"Bekenbauer ne zaslužuje nadimak - Kajzer Franc''!

Većina Nemaca veruje da legendarni Franc Bekenbauer više ne zaslužuje nadimak "Kajzer Franc"!

Fudbal 22.09.2016 | 15:00
"Bekenbauer ne zaslužuje nadimak -  Kajzer Franc''!
Ovakav stav preovladava u nemačkoj javnosti zbog novih navoda da je Bekenbauer uzeo novac za učešće u organizaciji Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine, iako je rekao da je radio volonterski.

Prema anketi koju je objavio magazin Štern, od 1.200 ispitanika 55 odsto je navelo da Bekenbauerov nadimak 'car' više nije opravdan.

S druge strane, 35 odsto njh reklo je da čovek koji je sa Nemačkom kao igrač (1974) ; i selektor (1990) osvojio Svetsko prvenstvo zaslužuje takav nadimak, koji su mu dali mediji krajem šezdesetih godina prošlog veka.

Prošle nedelje nedeljnik Špigl je objavio da je Bekenbauer dobio 5,5 miliona evra za učešće u organizaciji Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine, iako je uvek tvrdio da je taj posao obavljao volonterski.

Navodi se da mu je Fudbalski savez direktno uplatio novac koji je uzeo od donacija sponzora.

Taj slučaj nije u vezi sa istragom koja se vodi protiv Bekenbauera u sklopu dodele Mundijala Nemačkoj, osim što mu je okrnjio imidž legende nemačkog fudbala.

Švajcarsko tužilaštvo je krajem avgusta pokrenulo krivični postupak protiv Bekenbauera i dvojice bivših predsednika Fudbalskog saveza Nemačke zbog navodne korupcije, pranja novca i zloupotreba u vezi s dodelom Mundijala Nemačkoj.

Tokom finalnog glasanja Nemačka je sa 12:11 pobedila Južnu Afriku i dodeljeno joj je Svetsko prvenstvo 2006. godine.

Bekenbauer je prošlog oktobra priznao da je pogrešio tokom kandidature 2000. godine, ali je negirao da je kupio glasove.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar