Будућност Србије везана за Космет

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић изјавио је данас у Грачаници да би Србија и српски народ без Косова и Метохије били држава и народ без сопствене прошлости, а самим тим и без будућности.

Србија 21.09.2016 | 15:50
Будућност Србије везана за Космет
Ðурић је у порти манастира Грачаница изјавио новинарима да је будућност Србије тесно везана за судбину Косова и Метохије и да ће бити настављена борба, заједно са грађанима, за опстанак Срба у овим тешким временима.

Ðурић је оценио да је пред нама сигурно неколико тешких месеци у настојању да се одржи стабилност у односима са Приштином.

"Ако не можемо те односе да подигнемо на већи ниво, који би одговарао нашим интересима свакако у том периоду наставићемо да радимо и са Епархијом рашко-призренском СПЦ и са нашим политичким представницима у овдашњим институцијама да сачувамо минимум услова за опстанак нашег народа и да у свим областима, где је могуће, ситуацију поправимо", рекао је он.

Ðурић је са сарадницима присуствовао архијерејској литургији поводом великог православног празника Рођење Пресвете Богородице - Мале Госпојине и обележавања дана општине Грачаница.

"Општина Грачаница дуже од деценије постала је оаза српског опстанка на КиМ, због тога народ који опстаје на овом простору представља један од стубова српског постојања на КиМ. Данашњи празник је добра прилика да пошаљемо поруку да Србија без Косова и Метохије нема свој смисао", нагласио је Ðурић.

Ðурић је истакао да на КиМ нема простора ни за, како је рекао, милиметар неслоге међу Србима, али да има простора за мерење квалитета свачијег рада и за позивање на одговорност.

"Против сам било каквог гурања под тепих, а на данашњи празник можда је добра прилика да још једном позовемо све српске представике на заједнички рад", истакао је Ðурић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

коцкоња

21.09.2016 20:53

Ђуриц преспавао посљедњу деценију изгледа... сваста се несто десило у медјувремену Маркане ..

ОДГОВОРИТЕ