Budućnost Srbije vezana za Kosmet

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas u Gračanici da bi Srbija i srpski narod bez Kosova i Metohije bili država i narod bez sopstvene prošlosti, a samim tim i bez budućnosti.

Srbija 21.09.2016 | 15:50
Budućnost Srbije vezana za Kosmet
Ðurić je u porti manastira Gračanica izjavio novinarima da je budućnost Srbije tesno vezana za sudbinu Kosova i Metohije i da će biti nastavljena borba, zajedno sa građanima, za opstanak Srba u ovim teškim vremenima.

Ðurić je ocenio da je pred nama sigurno nekoliko teških meseci u nastojanju da se održi stabilnost u odnosima sa Prištinom.

"Ako ne možemo te odnose da podignemo na veći nivo, koji bi odgovarao našim interesima svakako u tom periodu nastavićemo da radimo i sa Eparhijom raško-prizrenskom SPC i sa našim političkim predstavnicima u ovdašnjim institucijama da sačuvamo minimum uslova za opstanak našeg naroda i da u svim oblastima, gde je moguće, situaciju popravimo", rekao je on.

Ðurić je sa saradnicima prisustvovao arhijerejskoj liturgiji povodom velikog pravoslavnog praznika Rođenje Presvete Bogorodice - Male Gospojine i obeležavanja dana opštine Gračanica.

"Opština Gračanica duže od decenije postala je oaza srpskog opstanka na KiM, zbog toga narod koji opstaje na ovom prostoru predstavlja jedan od stubova srpskog postojanja na KiM. Današnji praznik je dobra prilika da pošaljemo poruku da Srbija bez Kosova i Metohije nema svoj smisao", naglasio je Ðurić.

Ðurić je istakao da na KiM nema prostora ni za, kako je rekao, milimetar nesloge među Srbima, ali da ima prostora za merenje kvaliteta svačijeg rada i za pozivanje na odgovornost.

"Protiv sam bilo kakvog guranja pod tepih, a na današnji praznik možda je dobra prilika da još jednom pozovemo sve srpske predstavike na zajednički rad", istakao je Ðurić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kockonja

21.09.2016 20:53

Đuric prespavao posljednju deceniju izgleda... svasta se nesto desilo u medjuvremenu Markane ..

ODGOVORITE