Градоначелник донирао поклоне породици са осморо дјеце

У оквиру активности Градске управе које се реализују са циљем помоћи вишечланим породицама, градоначелник Бијељине Мићо Мићић посјетио је дванаесточлану породицу Симић у Великој Обарској. У овом домаћинству живе Славко и Драгана Симић, са осморо дјеце и Драгановим родитељима.

Република Српска 21.09.2016 | 13:29
Градоначелник донирао поклоне породици са осморо дјеце
- Градска управа жели да мотивише породице да имају што више дјеце, да би се повећао наталитет у нашем Граду. Породици Симић обезбиједили смо средства за изградњу куће. Када су почели радови на изградњи стамбеног објекта, породица Симић имала је седморо дјеце, а сада, када је кућа већ завршена, добили су још једно дијете - навео је градоначелник Мићић.

Ова породица тренутно има највећи број дјеце у Великој Обарској, а Градска управа је издвојила око 100.000 конвертибилних марака за изградњу куће, која је у потпуности завршена, осим спољне фасаде, што ће бити завршено у наредном периоду. Такође, приликом посјете овом домаћинству градоначелник Мићић је Симићима поклонио „Алфа" шпорет, као и пакете помоћи са храном, хигијенским средствима и слаткишима за дјецу.

Славко Симић захвалио се градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу и Градској управи, истичући да су прије изградње куће живјели у врло неусловном објекту.

- Помоћ Градске управе је за нас била од животног значаја. Живјели смо у малом објекту са двије просторије и дјеца нису имала основне услове за одрастање. Сада нам је живот много лакши, а дјецу су много обрадовали данашњи поклони од градоначелника Мићића - навео је Симић, који се, да би прехранио дјецу, бави пољопривредним пословима и надничењем.

Мајку Драгану највише је обрадовао шпорет, јер ће сада спремни дочекати зиму, с обзиром на то да опет имају малу бебу у кући.

- Пресрећни смо што имамо оваквог градоначелника који мисли на све категорије друштва. Данашња посјета показује да је његова хуманост огромна. Хвала Градској управи и градоначелнику Мићи Мићићу, јер су нам омогућили да зиму дочекамо спокојно - навела је Драгана, мајка пет дјевојчица и три дјечака.