Gradonačelnik donirao poklone porodici sa osmoro djece

U okviru aktivnosti Gradske uprave koje se realizuju sa ciljem pomoći višečlanim porodicama, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je dvanaestočlanu porodicu Simić u Velikoj Obarskoj. U ovom domaćinstvu žive Slavko i Dragana Simić, sa osmoro djece i Draganovim roditeljima.

Republika Srpska 21.09.2016 | 13:29
Gradonačelnik donirao poklone porodici sa osmoro djece
- Gradska uprava želi da motiviše porodice da imaju što više djece, da bi se povećao natalitet u našem Gradu. Porodici Simić obezbijedili smo sredstva za izgradnju kuće. Kada su počeli radovi na izgradnji stambenog objekta, porodica Simić imala je sedmoro djece, a sada, kada je kuća već završena, dobili su još jedno dijete - naveo je gradonačelnik Mićić.

Ova porodica trenutno ima najveći broj djece u Velikoj Obarskoj, a Gradska uprava je izdvojila oko 100.000 konvertibilnih maraka za izgradnju kuće, koja je u potpunosti završena, osim spoljne fasade, što će biti završeno u narednom periodu. Takođe, prilikom posjete ovom domaćinstvu gradonačelnik Mićić je Simićima poklonio „Alfa" šporet, kao i pakete pomoći sa hranom, higijenskim sredstvima i slatkišima za djecu.

Slavko Simić zahvalio se gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću i Gradskoj upravi, ističući da su prije izgradnje kuće živjeli u vrlo neuslovnom objektu.

- Pomoć Gradske uprave je za nas bila od životnog značaja. Živjeli smo u malom objektu sa dvije prostorije i djeca nisu imala osnovne uslove za odrastanje. Sada nam je život mnogo lakši, a djecu su mnogo obradovali današnji pokloni od gradonačelnika Mićića - naveo je Simić, koji se, da bi prehranio djecu, bavi poljoprivrednim poslovima i nadničenjem.

Majku Draganu najviše je obradovao šporet, jer će sada spremni dočekati zimu, s obzirom na to da opet imaju malu bebu u kući.

- Presrećni smo što imamo ovakvog gradonačelnika koji misli na sve kategorije društva. Današnja posjeta pokazuje da je njegova humanost ogromna. Hvala Gradskoj upravi i gradonačelniku Mići Mićiću, jer su nam omogućili da zimu dočekamo spokojno - navela je Dragana, majka pet djevojčica i tri dječaka.