Ухапшена два лица због убиства у Билећи

Према незваничним информацијама до којих је дошао портал “Моја Херцеговина”, ухапшена су два лица осумњичена за убиство Петра Бајчетића које се прексиноћ догодило у Билећи. Из Центра јавне безбједности Требиње нису нам жељели потврдити ове наводе.

Република Српска 21.09.2016 | 22:53
Ухапшена два лица због убиства у Билећи
Петар Бајчетић (37), власник кафића НН у Билећи, убијен је прексиноћ у том граду највјероватније из пиштоља, а погођен је у главу. Тешка повреда му је угасила живот на путу према Клиничко-болничком центру у Подгорици.

Бајчетић је прексиноћ, у 20.30, смртно рањен испред зграде у којој је живио, и то након свађе у којој је учествовало више лица. "Пресрела су га најмање два нападача.

Кад је Бајчетић наишао, услиједила је галама, расправа, свађа.

Штавише, била им је намјера и да га убаце у возило, али им то није пошло за руком. По свему судећи један метак испаљен је прво у ваздух, што им је служило као опомена, а потом је услиједио други, испуцан у главу Бајчетићу", прича један од мјештана. Други мјештанин такође каже да је чуо да су нападачи покушали отети Бајчетића, у чему нису успјели.

"Чуо сам да је у питању покушај отмице, након којег је услиједио обрачун. То се догодило чим је Бајчетић изашао из свог голфа. Колико знам, он је одраније познат по проблематичном понашању, а чини ми се и да је хапшен, те да је још једном био мета оружаног напада. Једно вријеме је провео у Београду. Има двоје дјеце и супругу, који су у Билећи", тврди наш саговорник.

Након пуцњаве Бајчетић је возилом Хитне медицинске помоћи из Билеће прво превезен у требињску болницу, гдје су потврдили да је имао прострелну рану у глави, и да је био у коми. Потом је хитно упућен за пријестоницу Црне Горе, али је подлегао повредама.

Срђан Вукановић, портпарол требињског Окружног јавног тужилаштва, потврдио је да су из ватреног оружја испаљена најмање два метка калибра девет милиметара.

"Рањен је у Улици Алексе Шантића, у непосредној близини зграде у којој станује. С обзиром на то да се радило о повредама опасним по живот, он је транспортован у Клинички центар у Подгорици. Међутим, од задобијених повреда преминуо је на путу према Подгорици", нагласио је Вукановић.

Због тог убиства полиција у Билећи је подигнута на ноге, а патроле су малтене виђене на сваком кораку, укључујући и излазе из града. Увиђај је обављен јуче, када је настављена и потрага за нападачима.

Истражиоци су, како је потврђено, узели трагове с мјеста гдје се окршај догодио.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сваста

22.09.2016 05:55

Исли у Подгорицу. Па до Титограда би преминуо да је имао високу температуру, а не прострелну рану кроз главу.

ОДГОВОРИТЕ