Uhapšena dva lica zbog ubistva u Bileći

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal “Moja Hercegovina”, uhapšena su dva lica osumnjičena za ubistvo Petra Bajčetića koje se preksinoć dogodilo u Bileći. Iz Centra javne bezbjednosti Trebinje nisu nam željeli potvrditi ove navode.

Republika Srpska 21.09.2016 | 22:53
Uhapšena dva lica zbog ubistva u Bileći
Petar Bajčetić (37), vlasnik kafića NN u Bileći, ubijen je preksinoć u tom gradu najvjerovatnije iz pištolja, a pogođen je u glavu. Teška povreda mu je ugasila život na putu prema Kliničko-bolničkom centru u Podgorici.

Bajčetić je preksinoć, u 20.30, smrtno ranjen ispred zgrade u kojoj je živio, i to nakon svađe u kojoj je učestvovalo više lica. "Presrela su ga najmanje dva napadača.

Kad je Bajčetić naišao, uslijedila je galama, rasprava, svađa.

Štaviše, bila im je namjera i da ga ubace u vozilo, ali im to nije pošlo za rukom. Po svemu sudeći jedan metak ispaljen je prvo u vazduh, što im je služilo kao opomena, a potom je uslijedio drugi, ispucan u glavu Bajčetiću", priča jedan od mještana. Drugi mještanin takođe kaže da je čuo da su napadači pokušali oteti Bajčetića, u čemu nisu uspjeli.

"Čuo sam da je u pitanju pokušaj otmice, nakon kojeg je uslijedio obračun. To se dogodilo čim je Bajčetić izašao iz svog golfa. Koliko znam, on je odranije poznat po problematičnom ponašanju, a čini mi se i da je hapšen, te da je još jednom bio meta oružanog napada. Jedno vrijeme je proveo u Beogradu. Ima dvoje djece i suprugu, koji su u Bileći", tvrdi naš sagovornik.

Nakon pucnjave Bajčetić je vozilom Hitne medicinske pomoći iz Bileće prvo prevezen u trebinjsku bolnicu, gdje su potvrdili da je imao prostrelnu ranu u glavi, i da je bio u komi. Potom je hitno upućen za prijestonicu Crne Gore, ali je podlegao povredama.

Srđan Vukanović, portparol trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva, potvrdio je da su iz vatrenog oružja ispaljena najmanje dva metka kalibra devet milimetara.

"Ranjen je u Ulici Alekse Šantića, u neposrednoj blizini zgrade u kojoj stanuje. S obzirom na to da se radilo o povredama opasnim po život, on je transportovan u Klinički centar u Podgorici. Međutim, od zadobijenih povreda preminuo je na putu prema Podgorici", naglasio je Vukanović.

Zbog tog ubistva policija u Bileći je podignuta na noge, a patrole su maltene viđene na svakom koraku, uključujući i izlaze iz grada. Uviđaj je obavljen juče, kada je nastavljena i potraga za napadačima.

Istražioci su, kako je potvrđeno, uzeli tragove s mjesta gdje se okršaj dogodio.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

svasta

22.09.2016 05:55

Isli u Podgoricu. Pa do Titograda bi preminuo da je imao visoku temperaturu, a ne prostrelnu ranu kroz glavu.

ODGOVORITE