Макарова: Ми народне лијекове, а оне... Нечасно!

Руска тенисерка Јекатерина Макарова шокирана је сазнањем да су сестре Вилијамс користиле недозвољена средства у сврху лечења.

Тенис 22.09.2016 | 11:15
Макарова: Ми народне лијекове, а оне... Нечасно!
“Нисам могла ни да замислим да то функционише на тај начин. Сви смо људи, разболимо се и морамо некако да будемо лечени, али испада да неки од нас морају да користе разно биље и народне лекове, а неки имају право и да користе забрањене супстанце. Ту нема части“, изјавила је Макарова, олимпијска шампионка у дублу, некада осма тенисерка света.

Јелени Весниној, њеној партнерки и полуфиналисткињи Вимблдона, такође је остао горак укус у устима.

“Бесмислено је да им је допуштено да то користе, али са правне тачке гледишта урадиле су све како треба и заштитиле су се максимално – доктор је преписао, WАДА одобрила, па им се не може ништа замерити“, каже Веснина.

Руска хакерска организација "Фенси Берс" је пустила у јавности поверљива медицинска документа више десетина спортиста, од којих су многи учествовали на недавно одржаним Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Дозвола за употребу лекова се углавном издаје за лечење одређених уобичајених болести, међутим, многи сматрају да је јасан облик злоупотребе правила.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар