Makarova: Mi narodne lijekove, a one... Nečasno!

Ruska teniserka Jekaterina Makarova šokirana je saznanjem da su sestre Vilijams koristile nedozvoljena sredstva u svrhu lečenja.

Tenis 22.09.2016 | 11:15
Makarova: Mi narodne lijekove, a one... Nečasno!
“Nisam mogla ni da zamislim da to funkcioniše na taj način. Svi smo ljudi, razbolimo se i moramo nekako da budemo lečeni, ali ispada da neki od nas moraju da koriste razno bilje i narodne lekove, a neki imaju pravo i da koriste zabranjene supstance. Tu nema časti“, izjavila je Makarova, olimpijska šampionka u dublu, nekada osma teniserka sveta.

Jeleni Vesninoj, njenoj partnerki i polufinalistkinji Vimbldona, takođe je ostao gorak ukus u ustima.

“Besmisleno je da im je dopušteno da to koriste, ali sa pravne tačke gledišta uradile su sve kako treba i zaštitile su se maksimalno – doktor je prepisao, WADA odobrila, pa im se ne može ništa zameriti“, kaže Vesnina.

Ruska hakerska organizacija "Fensi Bers" je pustila u javnosti poverljiva medicinska dokumenta više desetina sportista, od kojih su mnogi učestvovali na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Dozvola za upotrebu lekova se uglavnom izdaje za lečenje određenih uobičajenih bolesti, međutim, mnogi smatraju da je jasan oblik zloupotrebe pravila.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar