Кркић да игра за Србију?! Може, али само ако се Каталонија отцијепи од Шпаније!

Постоје само два начина да фудбалер Стоука заигра за Орлове и оба изискују одређене политичке потресе...

Фудбал 22.09.2016 | 12:30
Кркић да игра за Србију?! Може, али само ако се Каталонија отцијепи од Шпаније!
Најаве да би Бојан Кркић могао да заигра за репрезентацију Србије потпуно су неосноване, пише Спортски журнал позивајући се на статут ФИФА! Вест коју је пласирао СОС канал поново је узбуркала духове у нашој спортској јавности, али по свој прилици од таквог сценарија неће бити ништа.

Наиме, да би Бојан Кркић заиграо за репрезентацију Србије ФИФА би морала озбиљно да прекрши сопствена правила, пошто је "нови Меси", како су Кркића прозвали када се појавио као суперталентовани клинац у Барселони 2008. године, одиграо 25 минута у дресу Шпаније. У статуту ФИФА донетом априла прошле године јасно стоји да играч не може да мења "фудбалско држављанство" уколико је одиграо макар и минут званичног меча неке А репрезентације.

Овим се ставља тачка на све спекулације када се ради о "регуларној" промени држављанства. 

Исти извор ипак наводи да одређена могућност постоји, али да практично нема никакве везе са фудбалом. Да би Кркић стекао право да изабере Орлове морало би да се догоди нешто због чега би, не својом вољом, изгубио држављанство Шпаније, или уколико би Каталонија, покрајина у којој је Бојан Кркић рођен, прогласила независност. С обзиром да би до појаве репрезентације Каталоније у такмичењима ФИФА и УЕФА протекло неколико година, фудбалер Стоука би тако могао да заигра за другу националну селекцију, наводи у свом тексту Спортски журнал.    

Па сад ви процените колико је то реално и да ли се ФСС дао у узалудну и немогућу мисију када је кренуо да преиспитује могућности да приволи Кркића. Селектор Славољуб Муслин засад не жели много да се бави оваквим могућностима...

"Рано је говорити о Кркићу. Наши људи тек гледају да ли постоји могућност. Оног момента клада буде могуће, онда ћу размишљати о њему", казао је Муслин.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар