Krkić da igra za Srbiju?! Može, ali samo ako se Katalonija otcijepi od Španije!

Postoje samo dva načina da fudbaler Stouka zaigra za Orlove i oba iziskuju određene političke potrese...

Fudbal 22.09.2016 | 12:30
Krkić da igra za Srbiju?! Može, ali samo ako se Katalonija otcijepi od Španije!
Najave da bi Bojan Krkić mogao da zaigra za reprezentaciju Srbije potpuno su neosnovane, piše Sportski žurnal pozivajući se na statut FIFA! Vest koju je plasirao SOS kanal ponovo je uzburkala duhove u našoj sportskoj javnosti, ali po svoj prilici od takvog scenarija neće biti ništa.

Naime, da bi Bojan Krkić zaigrao za reprezentaciju Srbije FIFA bi morala ozbiljno da prekrši sopstvena pravila, pošto je "novi Mesi", kako su Krkića prozvali kada se pojavio kao supertalentovani klinac u Barseloni 2008. godine, odigrao 25 minuta u dresu Španije. U statutu FIFA donetom aprila prošle godine jasno stoji da igrač ne može da menja "fudbalsko državljanstvo" ukoliko je odigrao makar i minut zvaničnog meča neke A reprezentacije.

Ovim se stavlja tačka na sve spekulacije kada se radi o "regularnoj" promeni državljanstva. 

Isti izvor ipak navodi da određena mogućnost postoji, ali da praktično nema nikakve veze sa fudbalom. Da bi Krkić stekao pravo da izabere Orlove moralo bi da se dogodi nešto zbog čega bi, ne svojom voljom, izgubio državljanstvo Španije, ili ukoliko bi Katalonija, pokrajina u kojoj je Bojan Krkić rođen, proglasila nezavisnost. S obzirom da bi do pojave reprezentacije Katalonije u takmičenjima FIFA i UEFA proteklo nekoliko godina, fudbaler Stouka bi tako mogao da zaigra za drugu nacionalnu selekciju, navodi u svom tekstu Sportski žurnal.    

Pa sad vi procenite koliko je to realno i da li se FSS dao u uzaludnu i nemoguću misiju kada je krenuo da preispituje mogućnosti da privoli Krkića. Selektor Slavoljub Muslin zasad ne želi mnogo da se bavi ovakvim mogućnostima...

"Rano je govoriti o Krkiću. Naši ljudi tek gledaju da li postoji mogućnost. Onog momenta klada bude moguće, onda ću razmišljati o njemu", kazao je Muslin.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar