"Директор 'Путева' нам је убио дјецу!"

Кривицу за смрт петорице матураната страдалих у стравичном удесу код петље Батајница сносе Зоран Дробњак, генерални директор ЈП "Путеви Србије“, и путари који нису заштитили траку аутопута која је водила у амбис!

Србија 21.09.2016 | 22:55
"Директор 'Путева' нам је убио дјецу!"
Ово се наводи у кривичној пријави против Дробњака и шесторо чланова комисије за праћење и координацију обавезе управљања путевима, као и саобраћајног инжењера ТТК д.о.о. Београд задуженог за постављање и одржавање привремене саобраћајне сигнализације и ГП "Планум" и "Ратко Митровић Нискоградња" д.о.о. као извођача радова због сумње да нису адекватно обезбиједили "пут смрти“.

Подсјетимо, петорица матураната су у јуну 2014. кренули аутомобилом у провод у Нови Сад и више се нису вратили. Пет другара, Лука Бојовић, Петар Ђушић, Петар Илић, Ђуро Роквић и Томислав Савић, аутомобилом су код петље Батајница у изградњи слетјели са недовршеног дјела аутопута Београд - Нови Сад и закуцали се у бетонски почетак новог батајничког надвожњака. Од силине ударца испали су из возила и погинули на лицу мјеста. Испред амбиса у који су пали није било никакве баријере ни обиљежја.

Зора Добричанин Никодиновић, правна заступница породица страдалих младића каже да тужилаштво ни двије године послије несреће није нашло за сходно да разматра кривичну пријаву!

"Синиша Зорић, заменик тужиоца у Трећем основном јавном тужилаштву, рекао нам је само да је од полиције тражио провјеру података из кривичне пријаве. Међутим, послије тога је одбио да каже шта је полиција утврдила. Моје приправнике је избацивао из кабинета говорећи 'да не може да им саопшти информације у вези са овим случајем'. Мени је често као изговор наводио: 'Радим случај Кантримен и не знам где ми је глава!", тврди Зора Добричанин Никодиновић.

"Зоран Дробњак (60) као службено лице и генерални директор ЈП 'Путеви Србије', које је по Закону о јавним путевима управљач свих државних путева у Србије, сумњичи се за злоупотребу службеног положаја и тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја јер није контролисао рад комисије за праћење и координацију обавезе управљања путевима, која је била задужена за безбједност ове дионице.

Предсједник ове комисије Слободан Басурић и њени чланови Небојша Чубрило, Влада Ракочевић, Тамара Комарица, Драгана Вуковић и Марија Ђорђевић нису поставили адекватну саобраћајну сигнализацију и опрему, иако им је Законом о безбједности саобраћаја на путевима повјерено управљање путевима, надзор, праћење и процјена безбједности саобраћајница на путевима и стања саобраћајница, посебно при извођењу радова", наводи се у кривичној пријави.

На мјесту несреће, према овој пријави, није постојао чеони браник који би упозорио да трака којом се кретао аутомобил несрећних младића престаје да постоји!

Извор: Ало

Коментари / 0

Оставите коментар