Лига куп: Грујић играо, Стојкету 4 гола, Челси од 2:0 до 2:4...!

Фудбалери Арсенала и Ливерпула пласирали су се у четврту рунду Лига купа, док је Челсију припао дерби после продужетака.

Фудбал 20.09.2016 | 23:45
Лига куп: Грујић играо, Стојкету 4 гола, Челси од 2:0 до 2:4...!
Марко Грујић забележио је први старт у званичној утакмици за Ливерпул, Владимир Стојковић осетио на делу снагу Арсенала, а шампион Енглеске Лестер доживео рану елиминацију из Лига купа иако је имао 2:0 у мечу вечери са Челсијем.

Завршено је 2:4, у продужецима, уз црвени картон за Марцина Василевског и потом два гола "прецртаног" Сеска Фабрегаса у првом и трећем минуту првог продужетка.

Уз први пораз (тј. елиминацију) Евертона ове сезоне и то у мечу са друголигашом, као и податак да су прва три гола на "Кинг Поwер" стадиону у Лестеру постигнута а да лопта није пипнула мрежу, овај кратак увод у извештај са Острва можемо да заокружимо помињањем још једног нашег репрезентативца, Александра Митровића, који је с клупе гледао победу Њукасла од 2:0 над Вулверхемптоном.

Шампиону Енглеске, чији је менаџер Клаудио Ранијери и сам "мешао поставу", шеф Челсија Антонио Конте супротставио је Немању Матића, али не и Бранислава Ивановића, са чије је позиције десног бека Сезар Аспиликуета постигао фантастичан гол за 2:2, гол који је "плавцима" обезбедио продужетке и потом волшебан пролаз даље, који није могао да се претпостави после два брза гола Шинђија Оказакија у 17. и 34. минуту.

Стрелац оба гола у дуелу са неуиграном, несигурном и на моменте смешном одбраном "плаваца" био је Оказаки, чији ударци ниједном нису "затегли" мрежу, али јесу прешли гол-линију целим обимом, а занимљиво идентична ситуација виђена је и на другој страни у другом минуту надокнаде првог полувремена.

Наиме, после ударца Гарија Кејхила главом, лопта је прво прешла целимо обимом преко гол-црте, да би је један играч "лисица" избацио прекасно и напуцао Давида Луиза, који је прославио погодак, но он је касније био приписан Кејхилу.

У тиму Челсија шансу да заигра добио је и "замрзнути" Сеск Фабрегас, који је учествовао у акцији код Кејхиловог гола, после којег је још један дефанзивац, Сезар Аспиликуета, постигао диван гол за 2:2 у 50. минуту.

Лестер је средином другог дела могао и до трећег гола, а када је Антонио Конте увео Дијега Косту почели су проблеми за одбрану "лисица" која је у 88. минуту остала без штопера Марцина Василевског, којег је Коста у свом стилу "послао у свлачионицу", да би већ почетком првог продужетка то почело да се обија о главу шампионима Енглеске.

Можда и непотребно запостављени Фабрегас постигао је погодак у 92. минуту после сјајне акције целе екипе за 2:3, а само два минута касније поново је савладао Немца Рона Роберта Злиера за 2:4, када је свима на "Кинг пауер" стадиону постало јасно да чета Клаудија Ранијерија неће успети да се пласира у наредно коло Лига купа, у ком је вечерас репрезентативац Србије Марко Грујић забележио први наступ у званичном мечу за Ливерпул.

"Редси" су били убедљиви на гостовању Дербију Каунтију - 0:3, отворили су "јарчеве" захваљујући голу новајлије, штопера Рагнара Клавана, а онда је сјајни Фелипе Кутињо дао гол, па асистирао Дивоку Оригију у размаку од четири минута за убедљив тријумф Ливерпула, у чијем је везном реду Грујић играо заједно са Џорданом Хендерсоном и Лукасом Леивом.

Њукасл, чији менаџер Рафаел Бенитез није уврстио Митровића у стартних 11, глатко је победио 2:0 у мечу са Вулверхемптоном, а још убедљивији био је Арсенал на гостовању Нотингем Форесту, на чијем голу је од старта стајао Владимир Стојковић.

Наш голман није се прославио код поготка Гранита Џаке за 0:1, после чега је још три пута вадио лопту из своје мреже – 0:4. У тиму Нотингема било је места и за бившег нападача Арсенала, Никласа Бендтнера, који је у првих 45 минута зарадио жути картон.

Евертон је био непоражен до вечерас од доласка Роналда Кумана на место менаџера, но друголигаш Норич није марио за то - 0:2 на "Гудисону", на којем је "канаринце" у вођство довео Стивен Нејсмит, бивши нападач "карамела".

Коначни резултати:

Борнмут – Престон 2:3, 2:2 (0:1)
/Грабан пен 53, Гослинг 76 – Макинок 10, 85, 111/

Брајтон – Рединг 1:2 (0:1)
/Хемед 85 – Квин 32, Свифт 54/

Дерби Каунти – Ливерпул 0:3 (0:1)
/Клаван 24, Кутињо 50, Ориги 54/

Евертон – Норич 0:2 (0:1)
/Нејсмит 41, Марфи 74/

Лидс – Блекбурн 1:0 (0:0)
/Вуд 85/

Лестер – Челси 2:4, 2:2 (2:0)
/Оказаки 17, 34 – Кејхил 45+2, Аспиликуета 50, Фабрегас 92, 94/

Њукасл – Вулверхемптон 2:0 (2:0)
/Ричи 29, Гуфран 31/

Нотингем – Арсенал 0:4 (0:1)
/Џака 23, Перез пен 60, 71, Окслејд-Чемберлејн 90+3/

У среду:

Фулам – Бристол
Нортемптон – Манчестер јунајтед
Квинс Парк Ренџерс – Сандерленд
Саутемптон – Кристал Палас
Свонси – Манчестер сити
Вест Хем – Акрингтон
Стоук – Хал
Тотенхем – Гилинхем

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар